Fisketävlingar och livet som fiskeproffs

FISKETÄVLINGAR OCH LIVET SOM FISKEPROFFS
FISKETÄVLINGAR OCH LIVET SOM FISKEPROFFS

Många tycker om att fiska och anser att det är en kul hobby kanske speciellt under sommarmånaderna kan det vara härligt att sätta sig i båten eller varför inte på bryggan för att försöka få napp. Isfiske är visserligen heller inte speciellt ovanligt och många tycker att det är kul att försöka få napp även under vintern när det är något kallare i vattnet. Sedan finns de också de som tycker att fiskandet är så mycket mer än bara en hobby. För de som älskar att fiska och är fiskeproffs så finns det många tävlingar som man kan delta i där man har chansen att visa upp sin kunskap. Vilka är då alla dessa tävlingar som fiskeproffsen väljer att delta i eftersom det är så livet som fiskeproffs ser ut.

Fyra tävlingar varje fiskeproffs drömmer om att få vinna

Blekinge 24h Pike Challenge är en stor fisketävling i södra Sverige för den som är duktig på att fånga gädda. Tävlingen pågår under ett dygn och utmaningen för alla som deltar blir att tillsammans med sitt lag (som ska bestå av max tre personer) fånga så många gäddor som det är möjligt. Utmaningen blir att peppa hela laget till att vara väldigt fokuserade under ett helt dygn. Att anmäla sig till tävlingen kostar 600 kr för varje lag där det i dagsläget får anmäla sig max 50 lag.

Sportfish Masters är en stor tävling som den svenska proffsfiskaren absolut inte får missa. Är man duktig på att fiska gädda är det på sportfish masters som man ska visa upp sina kunskaper. 2018 ägde finalen rum i Karlskrona men 2019 är det i Karlstad man bör vara för att vara med och tävla. Tar man fiskandet på största allvar och känner att man är redo att visa upp sina kunskaper så är det i oktober man borde ta chansen, var med och tävla.

Mälaren Cup är en fisketävling i Mälaren vilket kanske är lätt att förstå med tanke på tävlingens namn. Den första deltävlingen äger rum i maj och den andra i september. Vinnaren av hela tävlingen är slutligen den som står som segrare. Likt de flesta andra fisketävlingar så tävlar man i team och teamet får då bestå av max tre personer.

Vaxholm Pike Open är en ny fisketävling. För att vinna tävlingen så måste man tillsammans med sitt lag (som får bestå av max tre personer) fiska långa gäddor. Det är nämligen längden på fisken som blir det avgörande i tävlingen. De gäddor som räknas kommer därför att bli de fem längsta som man tillsammans med sitt lag har fångat där minimåttet bör vara 70 cm. Är man ett fiskeproffs som är bra på att fånga riktigt stora gäddor så borde man såklart anmäla sig till Vaxholm Pike open. Kanske har man även turen med sig att känna en eller två andra personer som är fiskeproffs som också brukar imponera med att fånga riktigt stora fiskar. Det kostar 500 kr per lag att anmäla sig till tävlingen.

© 2020