Feta fiskar

Det finns många fördelar med att regelbundet äta fisk och det rekommenderas att de flesta äter fisk minst två gånger i veckan (gärna oftare). Detta beror på att det finns otroligt mycket närig i fisken och såklart är det viktigt att få i sig mycket näring om man vill må bra. Bästa sättet för att få i sig mycket näring och tillräckligt mycket vitaminer är via mat även fast det finns tillskott att ta vid behov så ska man alltid såklart först och främst försöka få i sig allt man behöver via mat. Fisk innehåller bland annat D-vitamin och B12 men förstås finns det både magra, medelfeta och feta fiskar vilket betyder att olika fiskar innehåller olika mängd av allt som är bra att få i sig. Fet fisk är otroligt viktigt att äta om man vill hålla sig frisk eftersom fisken bland annat innehåller omega-3.

FETA FISKAR
FETA FISKAR

Fet fisk är gott och nyttigt

Lax är en fisk som inte bara är god utan också riktigt nyttig. Det som gör fisken så nyttig är nämligen inte bara det faktum att man får i sig en stor dos av D-vitamin utan det handlar om så mycket mer än så. Förutom just D-vitaminen så får man även i sig mycket omega-3 och selen genom att äta fisken. Lax passar också till de mesta och därför bör man alltid förvänta sig en riktigt god måltid om man väljer att ha laxen som grund.

Makrill är en fisk som kan bli riktigt stor och lång men det är förstås inte det enda som gör makrillen till en så bra fisk. Det bästa med fisken är nämligen att den är så pass nyttig som den är. Fisken innehåller omega-3 samt mycket Vitamin A och D. Vill man dessutom få i sig selen, järn och niacin så man äta mycket makrill. Det är absolut vanligast att äta makrill tillsammans med tomatsås men det går också att äta den nyttiga fisken tillsammans med annat gott.

Sill är en god och festlig fisk som främst äts mycket på sommaren och runt jul. Sillen är en fet fisk som är nyttig då den innehåller bra fetter samtidigt som den smakar riktigt gott. I butik finns det många olika sillar så som saltsill, skarpsill och sardell.

Böckling är egentligen en sill eller strömming som har saltats men samtidigt är det en helt egen fisksorts som kan avnjutas på många olika sätt. Lagar man mat med böckling kan naturligtvis förvänta sig att man får fram riktigt goda smaker samtidigt som det kan vara bra att komma ihåg att det är en fisk som dessutom är bra för välmående. Böckling är en fet fisk och innehåller därför bland fetter som är bra för kroppen. Att få i sig bra fetter kan bland annat minska risken för hjärtsjukdomar. Ålen är en god fisk som innehåller mycket proteiner och fetter men däremot är det inte den nyttigaste fisken som finns. Det rekommenderas därför inte att äta stora mängder av just ålen främst för att det kan finns höga halter av kvicksilver i fisken.

© 2020