Black Martinez bunden på en för mig ny krok – Ahrex FW561

Få saker kan inspirera mig mer med att arbeta vidare på att fylla asken för stilla vatten än en helg i Hökensås.

Föregående helg hade jag förmånen att få vara en av flugbindarna på den traditionella ”Flugbindarträffen” i Hökensås som går av stapeln varje år sen nästan 15 år vid den här tiden. Förutom Johan Klingberg och Håkan Karsnäser som arrangerade och band flugor var det jag och den trevlige dansken och oerhört skicklige havsöringsfiskaren och fiskaren Allan Overgaard. Mycket trevligt! Vid mitt flugbindningsbord band jag och deltagarna sälhårskläckare, spent spinners, nattsländor och nattsländepuppor.

Förutom flugbindning hela lördagen och söndagen hann jag med ett besök i Baltak på fredagen. En vacker och härlig dag vid ån, mycket vatten och relativt svårfiskat men jag lyckades tjata upp en vinterpigg regnbåge efter några timmar. Underbart!

Black & Peacock – en klassiker. En av de flugor jag fångar flest fiskar på i stilla vatten. Krok (Ahrex FW561), tråd (UTC 70 – Black), påfågelherl och hönsnacke.

Jag trodde att den intensiva flugbindningen hela helgen skulle göra mig mätt på städet i några dagar, men föga förvånande inspirerade Hökensås mig att kämpa vidare i mitt bindande. Risken är stor att de flugor jag bundit den senaste veckan kommer att blötas just i några av områdets underbara sjöar om några månader.

Black & Arizona – här har jag använt mitt syntetiska favoritalternativ till påfågelherl – Arizona Synthetic Peacock Dubbing.

Jag lyckades tjata till mig en näve krokar från Ahrex från Håkan, jag har inte bundit på dom innan och inte heller fiskat imitationer bundna på dom. Spännande krokar är dom oavsett och dom ser i alla fall bra ut att fiska med också. Krokarna tycker jag har en trevlig traditionell form med en modern touch med något större krok gap och den där svara nickel finishen som är så poppis i krokdjungeln nu mera. Titta gärna in på deras hemsida, de har numera ett mycket trevligt sortiment för oss öringfiskare och varje modell finns som hullingslöst alternativ. Bra grejer! Flugorna som jag bundit upp här är bundna på modellen FW561 – Nymph Traditional, Barbless.

Och flugorna då? Ja, dom är svarta och självklara i varje ask för sjöfiske värd namnet – Black Martinez och Black & Peacock. Du har väl dom i dina askar också?

De kommande flugorna som jag ska producera här hemma är också de givna i asken, flicksländenymfer. Jag har ett par, för mig, nya mönster som jag ska binda upp och förhoppningsvis också snart fiska med. Men mer om detta nästa gång …