Flash King

När inget annat fungerat har Flash King räddat mig flertalet gånger.

Fluga nummer 2 av typ 15 som jag har i min huvudask för sjöfiske kallas för Flash King. Jag startade ju ett litet projekt i och med mitt senaste inlägg och den här gången är det varken en torrfluga, kläckare, nymf, puppa eller för den delen inte eller en streamer även om den är tät besläktad med just en streamer.

I vilket fack man ska placera den här godbiten är i och för sig inte alls viktigt, det viktigaste är ju att öringen hugger på den, eller hur? Men jag ser den som en klassisk våtfluga på steroider bunden på en streamerkrok.

Flash King – krok: Kamasan B830 #8 & #10, tråd: UTC 70 (svart), kropp: Ultra Chenille (standard, svart), stjärtspröt: guldfasan, hackel: Brahma Hen Soft Hackle (golden brown), flash: Krystal Flash (Rainbow)

När jag är ute vid sjöarna har jag allt som oftast med mig två spön. Ett klass 5 med flytlina och ett klass 6 med en intermediatelina. Under säsongen som varit och är har testat en ny långsamt sjunkande lina för mitt klass 6 spö och jag tror banne mig att jag är kär. Linan kommer från Scientific Anglers och heter SONAR Stillwater Clear Camo och jag kan, som du säkert redan förstår, verkligen rekommendera den. Den skjuter som en kanon, presenterar perfekt och kamouflerat och har en tunn diameter vilket underlättar i vind. Linan är också helt transparent vilket kan vara en fördel när fisken är skrämd, skygg och lynnig.

Och, som du säkert vet, så vid streamerfiske eller om du har en rigg med nymfer i tanken så är en sådan här intermediatelina ganska skönt att ha för att få ut flugorna i sjön och till rätt djup där öring och regnbåge patrullerar.

En fördel med flugan Flash King som du finner här och i min sjöfiskeask är att den utan problem går att kasta även med lättare utrustning och flytlina. Den är oförtyngd och slank samtidigt som den är ganska stor, jag använder Flash King både med min flytlina eller med intermediatelinan. När inget annat fungerar är det underbart att ha en sådan här allt-i-allo-fluga som imiterar allt och ingenting och som fisken blir nyfiken på.

Flash King en stor våtflugestreamer med lite bling. Eller nåt sånt ….?