Det var ett tag sedan …

De senaste veckorna har jag tagit fram André Bruns Polychenille ur gömmorna, det var verkligen längesedan jag jobbade med det fantastiska materialet. Bakgrunden till detta har en enkel förklaring, några av den här säsongens finaste fångster både i å och i sjö.

André Bruns Polychenille Vulgata Emerger & Dun

Jag har även i samband med detta slutfört en artikel om Vulgatafiske och i en sådan artikel är Andrés imitationer ett måste för mig. Och på bifogad bild ser du alltså mina varianter av Andrés fantastiska mönster för att imitera en kläckande Vulgatanymf och en dito dun. Fantastiska fiskeflugor och roliga att sitta och pula med så här års. Färgen dunimitationen heter Golden Tan och är en ny färg som André tagit fram, passar utmärkt för Vulgatorna i mina ”Vulgatavatten”.

Framöver har jag Micro Duns och andra av Andrés mönster på att-göra-listan, men mer om detta här inom kort.