Syns vi i Malmö nästa helg?

Jag ser mycket fram emot att binda flugor hos Flyfishing Masters i Malmö nästa helg! Passande nog så håller jag just nu på med att fylla min Danica- och Vulgataask med några favoriter inför nästa säsongs kläckningar. Jag har även fått förmånen att skriva en artikel om det här fisket och imitationer av just de här insekterna i ett nummer av Allt om Flugfiske som kommer ut till våren. Så den artikeln och vilka flugor jag ska ta med i artikeln håller jag också på att fundera lite på.

En favorit när Vulgatan kläcker och fisken reagerar är den här lågflytande kläckaren som är inspirerad av en av mina flugbindningsidoler, Shane Stalcup. Flugan ska ligga klistrad i ytfilmen och det släpande nymfskalet (shuck) av Z-Lon gör flugan till ett enkelt byte för öringen.

Krok: TMC 100BL #8, tråd: UTC 70 Olive, Shuck: olika nyanser av Z-Lon, rib: UTC Wire (gold, x-small), kropp: marabou (Brown Olive), rygg: guldfasan, vingar: 2 naturliga CDC och Medallion Sheeting (Light Dun), ben: rapphöna, thorax: Snowshoe Rabbit Dubbing (Rusty Olive), huvud: bindtråd

Så den här imitationen och kanske någon Vulgataimitation tar jag med mig till Malmö nästa lördag. Hoppas vi ses där!

Trevlig helg!

/Daniel