Streamerkrok, blytråd, sälhår, strutsherl, hardubbing och rapphöna.

En fluga med många fiskar på sitt samvete.

Jag nämnde i mitt förra inlägg att när jag ändå hade sälhår och rapphöna framme på bordet skulle jag passa på att binda upp några Hökensåspuppor, och det är nu alltså gjort.

Tillsammans med Busen, Black Martinez, Montananymfen och några flugor till är Hökensåspuppan en klassiker inte bara på Hökensås utan i många andra fiskevatten runt om i landet. Dock är den här ”burriga” och livliga puppan i stort sett oprövad för mig, men det har jag tänkt att ändra på under sensommaren och hösten.

Flugbindningsstilen och flugbindarna runt Hökensås är och har varit en stor inspirationskälla för mig och många av de mönster som experimenterats fram där är självklara i min flugask. Jag har mycket att tacka väldigt duktiga flugbindare, flugfiskare och trevliga kamrater som t ex. Håkan Karsnäser, Johan Klingberg, Anders Ström och Martin Ångnell att tacka för inspiration, spännande mönster och fina fiskar. Och kul är att flera av de mönster som kommit fram nere på Åsen innehåller sälhår, rapphöna, strutsherl och hardubbing, det är några av mina favoritmaterial och Hökensåspuppan är alltså en av de här flugorna.

Hökensås puppan bunden på Kamasan B830 strl. 10

Varför jag inte fiskat med den här stora puppan tidigare är en gåta och nu när jag har ett gäng färskbundna i asken är det inte bara en gåta utan ett mysterium. De jag har bundit upp har jag förtyngt med blytråd under sälhåret, jag har tänkt att använda Hökensåspuppan något lägre ner under ytan än jag använder Busen. Busen fiskar jag i ytfilmen eller ett par decimeter under och Hökensåspuppan känner jag spontant är perfekt något längre under ytan, men jag kan ha fel. Men jag ser verkligen fram emot att utvärdera det här hemma i mina sjöar och på Hökensås inom kort. Se gärna Flydressings hemsida för bindbeskrivning.

Jag ser verkligen fram emot sensommar- och höstfisket som kommer snart! Jag har ett par nya vatten att utforska och en ny flytring på ingång och så då Hökensåspuppan att testa. Förväntningarna är stora och min känsla är positiv.