Kropp och thorax från en mörkare harmask. Superbra i både sjö och å, både för att leta fisk men även för att kasta på vakande fisk när den är oförtyngd som här.

Det var ett tag sedan, men nu har jag pillat på harmaskarna igen.

Hur har din säsong startat? Bra hoppas jag! Min fiskesäsong har börjat bra, tycker jag. Att bara få vara ute och peta vid vattnet igen är ju bra nog. Men det är ju fisk vi vill ha, eller hur? Man ska inte vara rädd för att vara lite girig när det kommer till fiske. Jag har så här långt både fått regnbågsöring och brunöring vid sjöfiske och jag har också hunnit med att både tjoa högt av lycka och kasta förbannelser av ilska vid sjöarna, allt är som vanligt med andra ord.

Så här långt har jag främst fiskat i stilla vatten i år, men förra helgen gjorde jag ett tappert strömmande försök. Som vanligt vandrade jag och spanade efter vakande fisk och spännande insekter. Det var en ganska kraftig nordlig vind vilket inte underlättade förutsättningarna för torrflugefiske. På sex ögon såg vi ett riktigt fint och vuxet vak på hela dagen, precis vid åkanten och precis vid en trädrot. Jag gjorde ett försök att peta dit en fluga men lyckades inte riktigt, men det var på ett riktigt knepigt ställe under träd och bland buskar så jag tog misslyckandet med någorlunda ro. Insektsmässigt så såg vi lite bäcksländor men inte i de mängderna som vi hade önskat, säsongen är ju tidig ännu även för insekter.

Jag binder mina haröron i naturellt, något mörkare och i olivgrönt som här.

Nu är det ju påsk och lite ledighet stunder. Mellan påskbord, påsköl och groggbuffé har jag tänkt att fiska så mycket som möjligt. Tidigt imorgon bitti tar jag påskhelgens första pass och sen hoppas jag kunna fortsätta så resten av långhelgen. Härligt!

Glöm inte att använda din kardborreborste när du binder de här flugorna! Bra grejer!

Jag har egentligen inget behov av att binda flugor just nu. Askarna är fulla och inspirationen för att sitta vid städet är inte på topp nu när fisket startat på riktigt. Men så här i påsktider passade jag på att pula lite med påskharen och guldribbade haröron kan man ju aldrig få för många av, eller hur? Haröronen på bilderna har jag bundit på TMC 3769SP-BL #12, #14 och #16. Stjärtspröten är fibrer från en rapphönefjäder, ribbingen är UTC Wire Small, tråden jag använt är Sheer 14/0, kropp och thorax är då från påskharen och vingtäckaren från en kalkon.

Hare bra och fiska mycket!