Duns med kraghackel och fallskärmshackel.

Något mindre dagsländor den här gången.

För en vecka sedan hade jag förmånen att få ta tåget till Trelleborg med uppdrag att binda flugor tillsammans med ett härligt gäng i Trelleborg. Föreningen Flugfiskarna Trelleborg hade bjudit in mig för att visa upp några av mina favoritflugor för stilla vatten, föreläsa och binda upp dom tillsammans. Vi band flugor, pratade fiske, flugbindning och flugbindningsmaterial hela dagen och stämningen var på topp. Flugorna jag tog med mig och som vi band tillsammans var Black Martinez, en liten fjädermyggpuppa, flicksländenymf, sälhårskläckaren och en sälhårsdun. Tack för en trevlig dag grabbar!

Krok: TMC 100SP-BL #18, tråd: TMC 16/0, stjärtspröt och hackel: tuppnacke, kropp: Antrondubbing, rib: TMC 16/0, thorax: bäver, vinge: polygarn och lite Fluoro Fibre
Same but different.

Sällskapet var väldigt duktiga och, som jag uppfattade det, uppskattade dagen och flugorna.

En favorit!

I veckan har jag fortsatt på temat torra dagsländor som jag inledde med ”onsdagsflugan” för en dryg vecka sedan. Jag har dock bytt ut krokstorlek 8 mot krokstorlek 18. Annars är de lika den Danica jag publicerade senast, kroppen är av Antrondubbing, thorax från bäver och vingen är av diverse nyanser av olika polygarner.

Någon mer än jag som är väldigt fiskesugen?

Fiskekryssningen närmar ju sig och det är nu mindre än en vecka kvar tills jag mönstrar på Viking Line. Söndagen är, för mig, vigd åt flugbindning och det är just större och mindre dagsländor av dylik modell som jag tänkt hamra fram vid städet under resan. Det ska bli jättetrevligt! Jag och min äldste son åker upp till Stockholm redan på fredagen, tar en hotellnatt och gör stan på lördag innan vi kliver på färjan. Trevligt med en liten minisemester så här i januari. Hoppas nu inte att det gungar för mycket på Östersjön, men för mig som västkustbo känns det säkert bara som en bris.

Hittade ett gammalt nattsländemönster i mina anteckningar häromdagen, den ska jag binda upp härnäst. Om jag får tid i veckan kanske jag fotograferar en SBS till den flugan och publicerar i dagarna. Låt mig återkomma i ämnet.