Iris Caddis bunden på en TMC 100SP-BL #18. Krok, tråd, Zelon och harmask.
Iris Caddis bunden på en TMC 100SP-BL #18. Krok, tråd, Zelon och harmask.

Just nu håller jag på att slutföra ett litet projekt …

… gällande amerikanska nattsländepuppor. Resultatet av dessa bryderier kommer du att kunna läsa om i ett nummer av Allt om Flugfiske senare i år, om nu Johan och Ulf godkänner det så klart. Den här idén fick jag för några år sedan och jag har snuddat vid den i några andra av mina artiklar och det du läst här, men först nu förverkligar jag den till fullo. Och jag har fått, tror jag, relativt lösa tyglar och kommer inrikta texten till att handla om just flugbindningen och materialet i första hand, och hur jag fiskar flugorna också förstås. Flugorna för artikeln har jag nu bundit upp och fotograferat så nu återstår ”bara” steg-för-steg bilder och övrig text, men då detta ämne ligger mig varmt om hjärtat räknar jag med att hinna med deadline vid kommande månadsskifte.

Iris Caddis går att variera i färger, de här två är mina två favoriter.
Iris Caddis går att variera i färger, de här två är mina två favoriter.

Det blir tre olika mönster från tre olika amerikaner som alla gett mig väldigt mycket inspiration i min egen flugbindning (och flugfisket).

Iris Caddis (krok #18) och Sparkle Emerger (krok #16).
Iris Caddis (krok #18) och Sparkle Emerger (krok #16).

Förra säsongen var ju lite knäpp då sommaren och värmen på riktigt kom först i mitten/slutet av augusti. När vi var uppe i norr var det fortfarande snösmältning (högt vatten) och kallt i vattnet, inte idealiskt för sländkläckning alltså. Vi såg enstaka dagsländor på ytan och i luften och knappt någon ”nattis” alls. Men i år ser det lite bättre ut och jag räknar med att kunna fiska nattsländeimitationer, bland annat då de tre mönstren jag nu har närmast på näthinnan i och med arbetet med artikeln.

Vill även passa på att önska dig en fantastisk sommar och gott fiske. Må det kläcka, vaka och nappa – det är vi fan värda!