Sortera, placera och komplettera - en årlig högtid för mig
Sortera, placera och komplettera – en årlig högtid för mig

Idag kom våren till mig, låt den stanna.

Jag ojade ju mig en del om vinter, kyla, snö och slask. Men det vänder fort, idag är det sol och blå himmel här på västkusten och jag satt faktiskt på läsidan av huset i solen och drack frukostkaffet. Härligt! Det är även en perfekt dag att ta sig ut till naturreservatet och se om jag och min äldste son hittar något kul att fotografera. Jag har hämtat ut min nya ”fiskekamera” i veckan som jag ser fram emot att testa. Har även tänkt använda den för att fotografera flugor, SBS:er och kanske även göra en och en annan flugbindningsvideo som jag alltid velat testa att göra. Det blev en Olympus OM-D E-M5 MkII med ett riktigt fett objektiv (Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm 1:2,8 PRO). Verkar mycket lovande och den tål både lite stryk, kyla och fukt. Min son har alltså fått min ”gamla” kamera som han gillar att använda. Kul!

Att-binda-listan
Att-binda-listan

Annars är jag i skrivande stund i fullt arbete med att sortera flugor och ”fixa askarna” inför kommande säsong som snart är här (för mig). Detta är en sysselsättning som många inte gillar alls, men jag älskar det. Jag sorterar och byter ut och in i askarna och de som blir över förvarar jag i en jättefin och stor förvaringask från ”Ask-Lasse” som jag fick av min kompis Per när jag fyllde 40 i våras, eller så hamnar de i sjöfiskeasken.

Det är kul att samtidigt som jag sorterar se vad jag bör binda upp och komplettera med, jag har alltid en att-binda-lista i telefonen. Som du ser på skärmbilden från min telefon här uppe till höger är det en diger lista som kräver mitt fokus. Roligt! Vad har du på din att-binda-lista inför kommande säsong?