Dyret Golden Olive
Dyret – Golden Olive

Det är en del grejer på gång.

Det är ett ganska högt tryck i min flugbindningsfabrik. Jag kompletterar, fixar och trixar. Roligt!

Jag lade ju ut en blänkare om den norska flugan Dyret sist. Det är en väldigt rolig och enkel fluga att binda och man hinner t ex. med ett par stycken medan spaghettin kokar, som var fallet ikväll. I veckan har jag kompletterat, som sagt, min samling av Dyret för kommande säsongs övningar. Det har blivit några större, några mindre, några gröna, några ljusa och några mörka. När jag städade i mina kroklådor förra helgen hittade jag ett gäng Daiichi 1310 i olika storlekar som jag glömt bort att jag ägde. En mycket trevlig krok med kort skaft och stort gap som jag t ex. gärna binder Hjorthårspuppor på, det är en fördel att då använda en krok med ett stort krokgap så att inte ”hjorthårsbollen” stänger igen krokgapet. Så jag band upp krokarna med ett 20-tal Dyret i olika skrud.

För den intresserade så använder jag här förutom DaiiChi 1310 även bindtråden Sheer 14/0, håret heter Spinning Deer Hair från Nature´s Spirit, rib är UTC Wire (small eller X-small beroende på krokstorlek), valfri dubbing och tuppnacke. Bra grejer!

Dyret natur och brun
Dyret en stor och en liten.

På tal om Dyret så är den en av de tre flugorna jag tänkt binda på Fishline i Göteborg torsdagen den 10/3 under tema ”Nattsländor”. Håll utkik på deras Facebooksida för att anmäla dig eller kontakta Henrik i butiken.

Dyret natur och svart
Dyret

Jag håller även på att tänka och förbereda inför Woodstorrt i slutet av april. När jag hörde att temat var dagsländor tog det inte lång tid  för mig att bestämma att det blir den den Gula Forssländan som jag tänkt binda tillsammans med deltagarna där. Jag har förberett fyra mönster (nymf, ”kläckare”, dun och spinner) som alla har lite olika roliga material och bindtekniker. För dig som inte kommer att kunna vara på plats så kommer du få se flugorna och ”höra” mig kärlekskrankt yra om den Gula Forssländan i nästa nummer av Flugfiske i Norden.

Sen ska jag ju till Halmstad också lördagen den 5 mars. Riktigt trevligt startfält flugbindare som man samlat ihop till mässan på Halmstads Stadsbibliotek, några för mig nya bekantskaper och några bekanta bekantskaper. Jag har lovat den trevliga norrmannen André Brun några gummibensbeklädda Stimulators som han vill ha med sig till Kola i sommar. Jag tror jag tar och binder dom där och då, Halmstads Stadsbibliotek lördagen den 5 mars, alltså.

Väl mött här eller där.