Jag hann med att binda några flugor till i julstöket och det blev ett par stora typer, verkligen stora. 

I veckan fick jag en näve trådrullar hemskickade från USA, nämligen från Charlie Craven. Jag har länge letat efter att säkra mitt lager av Tiemcos underbara bindtråd TMC 16/0 och de blir tyvärr allt svårare att få tag på. Men Charlie hjälpte mig och jag är evigt tacksam.

Rubber Legged Stimulator

Dock har jag inte använt just den tråden på den här ”Rubber Leg Stimulator”, tråden är inte direkt anpassad för större tussar av hjorthår, utan här har jag använt UTC 70 som är en mycket bra tråd när hjorthår och dylikt är inblandat. Dock är det ett mönster från Craven som verkligen ger avtryck på ytan, har massor av rörelse och inte är likt något annat som man brukar presentera. Och just det kan vara melodin ibland.

Vill även passa på och tipsa dig om att jag torsdagen den 14/1 kommer binda flugor på Fishlines butik i Göteborg, vill du vara med. Jag tänkte visa och binda (tillsammans med dig?) mina tre standardmönster för dagsländans torra livscykel, alltså en kläckare, en dun och en spent spinner. Vi börjar kl. 18:00 och du anmäler dig direkt till Henrik på Fishline, läs mer här.

G O D  J U L  &  G O T T  N Y T T  ( F I S K E ) Å R ! ! !