OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Höstdimma i Enesjön

Dimmigt, lugnt och trevligt …

… så skulle man kunna sammanfatta förra veckans visit i Hökensåsområdet. Fisket var stundtals bra men långa stunder otroligt trögt. Busen, myggpuppor och skalbaggar var det som fungerade bäst för mig.

Men det som fungerade bäst för fisken var helt klart och utan tvekan den mängd harkrankar som halvdöda surrade omkring i luften och senare hamnade på vattnet och slutligen i regnbågarnas magar. Jag har i stilla vatten sällan sett fisken bli så selektiv på ett skeende, kan med gott samvete jämföra det med när fisken går och tjurar under ytan hela dagen för att sedan börja titta uppåt framåt kvällen när E. Vulgata börjat kläcka. Mycket intressant och väldigt lärorikt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frustrerande var dock att ingen av oss tre hade några harkranksimitationer i våra askar, och som du säkert förstår kommer detta inte att hända igen. Jag håller just nu på att experimentera med några olika mönster för harkrankar vid städet, när jag experimenterat klart ber jag att få återkomma i ämnet.

Hoppas att du har ett bra höstfiske.

/Daniel