Bugger
Bugger

Välkommen ombord!

Om några veckor är det ju dags för årets fiskekryssning, du hänger väl med? Det lär antagligen bli lika galet skoj som trevligt, jag har inte varit med på detta tidigare så jag vet egentligen inte vad jag kan vänta mig. Vad jag dock vet är att jag ska ha med mig mitt flugbindningsstäd och om du har lust så binder vi några flugor tillsammans, det ser jag fram emot.

Mitt uppdrag på färjan är att tillsammans med dig binda tre st. havsöringsflugor och för mig innebär det ju flugor för salta öringar här hos mig på västkusten. Passande nog är det typ tre mönster jag använder vid kusten under en säsong och det är flugorna du ser i det här inlägget och som vi då alltså binder tillsammans på kryssningen. En fiskimitation, en räka och en mask. Under säsongen har jag min ask matad med de här enkla men ack så effektiva mönstren, då i lite olika storlekar och färger så klart.

Ledad borstmask
Ledad borstmask

De här tre mönstren kan alla binda, och det är ju lite tanken på en workshop, tycker jag. Samtidigt som vi binder de här flugorna pratar vi om flugbindning, tekniker och material och självklart även fiske och utbyter erfarenheter och jag berättar när de olika flugorna i olika varianter fungerar bäst för mig och varför. Låter det bra? Om ja, anmäler du dig här. Det ska bli jättekul att träffa dig och binda flugor tillsammans.

Ta med dig städ, tråd och verktyg i packningen till kryssningen. Övriga material finns på plats men som du ser på bilderna här så kommer du även att behöva en kardborreborste eller dylikt när vi ska binda, det är ett av mina favoritverktyg för flugbindning. Om du inte har en sådan får du gärna låna min såklart.

STF Räka (Tan)
STF Räka (Tan)