Midge Pupa size 16Nu är äntligen myggsäsongen här!

När jag cyklade till tåget på morgonen tidigare i veckan var jag glad att jag tittat på termometern innan jag klev ut garderoben. Det var knappt 5 grader ute vid 07:00, luften var frisk och himlen klar. Jag ville inte sätta mig på tåget, jag ville vända, åka hem, ta på mig vadarna och åka upp till öringsjön istället för att sitta och knacka på datorn i stan.

Hairy Shuttlecock size 16Höst och tidig vår är högtider för de flesta av oss med flugspö i handen. Det vankas ”myggfiske”, förvildade regnbågar, små flugor och tunna tafsar. Jag har ju redan nämnt att årets hösttripp till Hökensås är bokad till i mitten av oktober och känner jag mig själv rätt kommer jag säkert husera där nere någon gång i november också.

Passande nog sitter jag i skrivande stund och diktar ihop en artikel för nästa nummer av Allt om Flugfiske, vilket då alltså blir nummer 1 2016. Flugorna du ser på bild i det här inlägget kommer att vara huvudpersoner och jag har fotograferat SBS:er på alla tre.

Palomino Midge (variant) bunden på en Tiemco TMC 2488 strl. 22
Palomino Midge (variant) bunden på en Tiemco TMC 2488 strl. 22

Midge Pupaes 14 & 16

Och sen har jag haft kontakt med Lasse på Flugfiske i Norden i veckan också. Även han ville att jag skulle hitta på något om när det inte vakar i öring- och regnbågssjöarna. Det ska bli jättekul att skriva, fotografera och binda den artikeln då jag är lite inne på förtyngda flugor för stilla vatten just nu. Ännu så länge finns flugorna och idéerna bara i huvudet, men det är ju en start i alla fall.

Hmmm … det blir nog en soluppgång vid klubbsjön på söndag.

/Daniel