Nattis CaddisTrevlig fiskesommar!

I skrivande stund är himlen grå, regnet smattrar mot rutan och vinden viner. November? Nej, det är i början av juni. Trist och tråkigt är det, vädret alltså. Inte ens jag är fiskesugen en sådan här dag när det är höst på sommaren. Är jag en tråkmåns? Nja, lite deppig blir jag allt när jag borde vara ute och smyga på vakande öring och istället sitter inne med filttofflorna på i juni och ojar mig.

Men visst har även jag så här långt i år lyckats haft ett par bra torrflugedagar när insekterna kläckt och livet varit på topp. För en vecka sedan kunde jag t ex. husera vid en underbar å hela dagen då Danica och Gula forssländor kläckte i överflöd och fisken reagerade. Jag lyckade landa ett par riktigt fina och förbannade öringar något över och någon under kilot på Danicaduns, och det är ju typ jackpot för en kille som mig. Och om några veckor är det semester och kort därefter beger jag mig norröver igen för vad jag räknar med ska bli årets fiskeupplevelse. Det är inte synd om mig som du märker …

När det kommer till flugbindningssegmentet i mitt liv går det just nu på högvarv, jag binder och kompletterar mina favoritflugor i lite olika storlekar och varianter. Asken ska fyllas och reservförrådet likaså, man vill ju inte stå utan fler exemplar av det som fungerar där uppe på fjället. När jag satt vid städet häromdagen kom flugan du ser på bilderna här fram på näthinnan. Jag band upp den, fotograferade den och nu publicerar jag den. En nattsländeimitation som jag tror ska fungera bra.

Nattis

Kroppen är av spunnen CDCfjäder, undervinge av hjorthår, vinge av tre st. CDCfjädrar, ben thorax och trigger är från snöskohare och sen ett litet bindtrådshuvud av just bindtråd. Den ser rätt aptitlig ut faktiskt, och lämnar avtryck gör den också. Jag band även upp ett par med shuck av Z-Lon också, det kan ibland vara avgörande för att öringen ska våga visa sig. Kroken jag använt heter Demmon DSD-100BL och jag binder den på krokstorlek 14 och 16 på nämnd modell.

Googlade precis ”när kommer sommaren 2015” och fick en del positiva resultat som t ex. ”rekordsommar”, ”värmen kommer, håll ut” och liknande. Det ser ut som att torsdagen den här veckan kan bli en riktigt bra dag vädermässigt, jag tror jag sticker ut till hemmaån då.

Om något spektakulärt händer eller om jag får en snilleblixt så lovar jag att höra av mig här, annars vill jag i och med detta önska dig en riktigt härlig sommar och fiskesommar!

Head & Tail!

/Daniel