TroutNu är det dags! Slutlekt!

Om några dagar blir april till maj och det innebär att salt blir sött och silver blir guld. I alla fall för mig. Uppstarten på säsongen har varit knappt godkänd. Jag har väl lyckats få till ett tiotal pass ute vid havet och haft bra fiske efter salta öringar varannan gång ungefär.

Men nu startar allvaret, våren är här och insekter kläcker. De senaste veckorna har jag panikbundit flugor och matat asken full. Tanken var att binda och skriva vidare om mina 15 favorit- och måsteimitationer i asken, men tiden har inte räckt till. Jag har helt enkelt tänkt på mig själv och min egen ask. Jag har ett par kompletteringar kvar sen är jag ifatt, skönt. Det fanns ett hål i asken som jag fyllt ikväll, jag band upp ett gäng flugor tänkt att imitera en gul forsslända vars nymf simmat upp till ytan och hänger i ytfilmen och blir till vingad insekt. Som jag tidigare skrivit är sådana här CDCloopkläckare mitt favoritmönster när öringen blivit lite kaxig och står och plockar flytande och kläckande nymfer i ytskiktet. Spana gärna i kommande nummer av Allt om Flugfiske, där skriver jag mer om det här mönstret.

Gul Forsslända Break-Out Emerger

Om någon dag gör jag min premiär i strömmande vatten. Och om en och en halv vecka vankas det traditionsenlig långhelg i Hökensås, jag hoppas på spännande imitationsfiske gällande stor och/eller liten Vasslända. Jag älskart!