Mjukhacklade nymferJag förbereder inför Sportfiskemässan.

Om ett par veckor är det april igen. ÄNTLIGEN! Men jag har tänkt att tjuvstarta säsongen lite imorgon med ett besök till en öringsjö här i närheten. Det ska bli riktigt kul att pilla med tafsknutar, spana efter fjädermygg och svinga spöet igen. Givetvis hoppas jag på att även få använda håven, men bara att komma ut och blöta ner vadarna lite räcker för mig (säger jag nu ja).

Annars är det full förberedelse inför Sportfiskemässan i Jönköping nästa helg. Jag har blivit inbjuden att böja fjädrar på Flugbindartorget där, något jag ser fram emot väldigt mycket. Jag har tänkt att inrikta min mässflugbindning på mina favoritnymfer för stilla och strömmande vatten. Då jag det senaste halvåret främst bundit torrflugor känns det riktigt kul att binda lite flugor under ytfilmen igen.

Display

Vad innebär då detta? Flicksländenymfer, March Brown, mjukhacklade nymfer, Copper John, fasanstjärtsnymfer, Princenymfer, Double Legs (som jag har svårt att undvika främst i stilla vatten), Black Martinez och dylika flugor. När jag tog fram min sjöfiskeask igår kväll såg jag också att höstens resa till Hökensås gick hårt åt mitt lager av myggpuppor, så det blir nog ett gäng sådana också. Jag har också en simmande Danicanymf i huvudet, och om jag får tid att testa den innan mässan och om den ser lika kul ut i verkligheten som i huvudet tar jag med mig den också till mässan. Låter detta OK?

Så om du ska på mässan nästa helg är du mycket välkommen fram till mig och tjöta lite, det tycker jag är kul!