Kust Streamer Bugger OliveDet är spännande med flugbindning …

Att gå från mindre dagsländeimitationer till betydligt större saltvattensstreamers låter lättare än vad det är, i alla fall för mig. Egentligen känner jag mig mer hemma på torrflugekrok i storlek 16 än streamerkrok i storlek 8 och 10, men att binda stora flugor (för mig) är riktigt underhållande.

Jag nämnde ju i mitt förra inlägg att jag öppnat min havsöringsask och hittat flera hål i den, detta är ju självklart inte OK, eller hur? Speciellt då vi snart är inne i mars månad och havsöringssäsongen här i mina trakter snart är inom grepphåll. Jag har ett gäng räkor i olika storlekar, några mindre märlor, ett gäng Mallard Xpress och kuststreamers på min att-göra-lista. Skönt att slippa pillidutta med små torrflugor ett tag och ta några rejält starka bindtrådsvarv på större krok ett tag.

Kust havsöring streamer fluga grizzly orange

Kust havsöring streamer fluga oliv orange

När det kommer till alldagliga streamers och fiskimitationer använder jag gärna det mönstret du ser på bilderna i det här inlägget. De är blandning av diverse mönster och intryck och de fungerar riktigt riktigt bra. De rör sig sexigt i vattnet, är hållbara och går att binda i både större och mindre storlekar. Se färgkombinationerna på flugorna som inspiration, men experimentera själv, du vet vilka färger du brukar ha lycka med. På vårkanten brukar jag ha bra fiske med flugor i tan, vit/svart, oliv och ”brunt orange”.

Kust havsöring streamer fluga grizzly tanJag binder de här på Tiemco 777SP i krokstorlek 8 och 10, stjärten är antingen speyfjädrar, marabou eller chickabou, hackelsegmenten är från en sådan här sadel och som dubbing mellan mellan hackelsegmenten använder jag oftast Hare ”E” Ice Dubbing. Jag avslutar sen flugan med ett bindtrådshuvud som jag förstärker med en liten droppe UV-lim. En enkel och effektiv fluga, precis som jag  vill ha det på mina fiskeflugor.

PS. Om du gillar att svinga streamers i regnbågssjön eller till och med i ån så kan jag tänka mig att de här fungerar där också.

kust västkust havsöring streamer fluga oliv orange