Micro Dun Auriivilli och SulphurTack André!

I förra veckan befann jag mig i Norge, det var inte så illa. Jag var med jobbet uppe i Trysil, en del åkte skidor, jag pimplade mest öl och åkte skoter på kalfjället. Genom Trysil rinner ju Trysilelva och på sina bitar var den isfri, att se och höra rinnande vatten kändes som bomull för själen. Och till sommaren bär det iväg till Norge igen och då är det självklart fiske som står på menyn (och öl antar jag). Väl hemma var jag riktigt sugen på att sätta mig en stund vid städet och passande nog var nästkommande imitationer i nästa säsongs 15 just från Norge.

André Bruns material för bl. a. förlängda bakkroppar på dagsländeimitationer Polychenille och Micro Polychenille tillhör absolut ett av mina favoritmaterial för att binda enkla och effektiva fiskeflugor.

Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska skriva nu, mer än det jag redan blarrat om i diverse inlägg och artiklar? Men jag gillar de här imitationerna för att de fiskar, flyter och imiterar så bra, och detta från de största imitationerna av dagsländor till de minsta. Dock vill jag ha både ”vanliga” och de här imitationerna i min ask, och med vanliga menar jag de som jag exemplifierade i föregående inlägg, en fallskärmsfluga bunden på vanlig torrflugekrok och med stjärtspröt. Varför? Jo, de ”vanliga” tycker jag flyter något lägre i ytfilmen och Andrés flyter ganska högt i ytfilmen. Just detta är jag övertygad om att det kan vara av yttersta vikt, hur och var på ytan flugan flyter tror jag är mycket viktigare än t. ex. flugans färg. Och som jag nämnt tidigare fiskar jag väldigt gärna fallskärmsflugor när fisken äter döda eller döende sländor.

Så om du ännu inte fiskat med de här flugorna har du nog förstått att jag rekommenderar dom å det starkaste? Jag har varit med om när fisken bokstavligt talat sörplat i sig dom här imitationerna som om det vore en grogg. Gå in på Andrés sida och köp på dig några färger och följ sedan den här SBSen. OK?

Ja ja .. jag känner att jag i och med detta verkligen tömt ämnet fallskärmshacklade flugor. Eller?

Pilligt men värt det. MicroDun på J:Son Ultimate Short Shank Dry Fly strl. 22
Pilligt men värt det. MicroDun på J:Son Ultimate Short Shank Dry Fly strl. 22

 

I april ska jag binda flugor med bl. a. André på ett event ute i skogen ihopkokat av maestro Markus Hoffman. Jag ser mycket fram emot detta och om du som läser det här ska dit vill jag gärna veta vilka flugor du vill att jag ska binda. Hör gärna av dig så att jag vet vilket material jag ska packa med mig.

En sak till förresten … gällande krok (ett ämne som jag ju gillar). Jag binder mina MicroDuns på J:Son Ultimate Short Shank Dry Fly krok och André vet jag nästan uteslutande bundit sina på TMC111. Men häromdagen såg jag ett inlägg på Facebook där André bundit några MicroDuns på Hanak Competition 500BL, det såg riktigt läckert ut och de är ju naturligt utan hulling och det gillar jag.

Micro Duns orange gulDen gula forssländan och den orangebruna Aurivilliin som jag ger exempel på här är bunden på nämnd krok från J:Son i storlek 16 och den lilla lilla bruna som jag använder när t ex. Liten Vasslända eller mörka Baetis kläcker är bunden på samma krok i storlek 22. Thorax på de här flugorna kan du variera hur mycket du vill. Jag har använt gult sälhår till den gula, en SLFblandning på Aurivilliin och mörkbrun Antrondubbing på de minsta mörkbruna. Go crazy!

Nästa inlägg och därmed fluga nr. 8 bör väl handla om dagsländekläckare, eller? Japp!