Krok: DaiiChi 1190 #16, tråd: 16/0, kropp: bäver, rib: Lagartun Small Flat Tinsel, vinge: CDC och hjorthår, thorax: harmask, huvud: bindtråd
Krok: DaiiChi 1190 #16, tråd: 16/0, kropp: bäver, rib: Lagartun Small Flat Tinsel, vinge: CDC och hjorthår, thorax: harmask, huvud: bindtråd

Dagslända kan du va själv! Då vänder vi på dygnet för en stund.

Jag har egentligen ”bara” bundit imitationer av dagsländor sen i somras. Dagsländor äger, men det gör nattsländor också så klart. Anledningen till att det mest handlat om dagsländor vid mitt städ den senaste tiden är att jag har haft två artiklar i huvudet, en av artiklarna finns nu på papper nämligen i senaste numret av Flugfiske i Norden. Den publicerade artikeln heter ”Världens bästa dagsländor” och i nästa nummer av Allt om Flugfiske kommer jag skriva om en fantastisk upplevelse i våras tillsammans med X antal vassländor. Säsongen har också gått hårt åt mitt sortiment av dagsländor (kläckare, duns och spinners), och det var jag ju tvungen att göra något åt, förstås.

Krok: DaiiChi 1190 #16, tråd: 16/0, under- och överkropp: Antron, vinge: hjorthår, thorax: SLF, huvud: bindtråd
Krok: DaiiChi 1190 #16, tråd: 16/0, shuck, under- och överkropp: Antron, vinge: hjorthår, thorax: SLF, huvud: bindtråd

För knappt två veckor sedan hade jag förmånen att befinna mig i Uppsala under Niklas Dahlins trygga vakande öga. Kanske var du också där? Och med där menar jag mässan ”Från fluga till antispinn”. Jag band flugor med Ian Craig på höger sida och Richard Örnemark och Erik Orre till vänster. OTROLIGT trevligt hade vi det här året också. Uppsala är en trevlig stad, med mycket intressanta människor och så hade de min favoritöl, Smithwick’s, på fat på en trevlig krog. Härliga dagar! Och i bagaget med mig hem hade jag diverse tidiga julklappar så som ett glasfiberspö byggt av Christian Hörgren, ett antal flugor av mästare som t ex. Hans van Klinken och Frank Hjortberg. Att livet leker har jag kanske redan sagt?

Sparkle Emerger Dark

Att dagsländeinfernot vid städet skulle ta slut för den här gången i och med ovan nämnd mässa hade jag redan bestämt. Och det var riktigt kul att få inspiration från min kompis Richard som satt direkt till vänster om mig och band flugor vid mässan, han band upp ett par grymma ytgående LaFontainepuppor, eller Sparkle Emergers, och jag blev sugen att göra det samma. Och här är dom! Vilken fantastisk fluga det är! Och inte långt där ifrån har vi ju X-Caddis, skillnaden är att den inte har en ”Antronbubbla” utan en mer traditionell kropp (jag har använt en tvinnad CDCfjäder).

Krok: DaiiChi 1190 #16, tråd: 16/0, kropp: tvinnad CDCfjäder, vinge: hjorthår, thorax: SLF, huvud: bindtråd
Krok: DaiiChi 1190 #16, tråd: 16/0, kropp: tvinnad CDCfjäder, shuck: Zelon, vinge: hjorthår, thorax: SLF, huvud: bindtråd

Vad ska vi hitta på nu? Skumtomtar, pepparkakor och glögg? Japp! Men jag har också tänkt att börja sortera in och sortera ut flugor i min ask inför nästa säsong. Tror ni att jag klarar mig med 15 mönster under nästa säsong? Låt oss prova! Och de 15 mönster har jag tänkt att dela med mig av. Så, vinterns utmaning blir alltså att fylla min ask med de 15 mönster (i olika storlekar) som jag tror räcker under en öringsäsong. Jag återkommer med fluga 1 och så vidare …

Tight threads!

/Daniel