Dagsländekläckare (TMC 108SP-BL #16)
Dagsländekläckare (TMC 108SP-BL #16)

Jag har funderat en stund men har nu bestämt mig, det blir kläckare för hela slanten.

Det vankas flugfiske- och flugbindningsmässa i Uppsala om några veckor och jag har fått förmånen att vara en utav flugbindarna som ska sitta och binda flugor. Det är ju en väldigt flugbindningsinfluerad mässa självklart, det är ju Niklas Dahlin som är initiativtagaren, men det är inte bara fjäderböjeri som gäller utan det brukar vara många trevliga utställare, canebyggare och annat flugfiskerelaterat som visar upp sig.

Jag band lite flugor på samma mässa för två år sedan och det var verkligen jättekul! Då band jag nymfer och nattsländepuppor, men i år blir det mer ytaktivitet vid mitt städ. Jag har bestämt mig för att binda lite olika varianter och kläckare, både dag- och nattsländor, i olika storlekar.

Ephemera Danica kläckare/flytande nymf (TMC 2312 #10)
Ephemera Danica kläckare/flytande nymf (TMC 2312 #10)

Så gör ett stort hål i din kalender lördagen den 22/11 och dyk upp i Uppsala, eventet heter ”Från fluga till antispinn” och du bör vara där. Det ska bli jättekul att träffa nya och gamla vänner och bekanta, binda flugor och ta del av mässans utställare.

artikelTraditionsenligt är det ju middag för oss flugbindare, utställarna och andra som anmält sitt intresse om detta för Niklas. På middagen hålls en auktion av relaterade produkter och upplevelser och pengarna går till välgörande ändamål, öring antar jag. Jag vet att Niklas har en hel del riktigt läckra prylar att auktionera ut, bland annat Klinkhåmers bundna av Hans vanKlinken själv. Just de flugorna är jag själv riktigt sugen på att ropa hem. Jag har också skänkt lite flugor till Niklas som jag hoppas han kan få några hundralappar för. Jag har skänkt exakt de flugor som jag fotograferat och skrivit om i kommande nummer av Flugfiske i Norden.

Så det kommer kläcka en del vid mitt städ … vi syns i Uppsala väl?