OLYMPUS DIGITAL CAMERAOm några dagar är det dags igen, lika säkert som jultomten på julafton.

Det är vår. Eller jag borde kanske säga att det är försommar, för våren tog ett väldigt stort kliv i år. Shortsen har åkt fram ur garderoben och här hemma vid kusten har kvälls- och nattfisket efter havsöring varit magiskt.

Vår innebär också att det vankas en mångårig traditionsenlig tripp till Hökensåsområdet och på torsdag morgon bär det av för fyra dagar med fiske, skratt och trevliga stunder. Det blir också lite upptakt och planering inför kommande äventyr i Jämtland i juli.

Midge Bibio Attractor Hawthorne

Otroligt inspirerad av kommande högtid satte jag mig vid städet igår kväll, utan någon direkt plan eller för att det gapar tomt i flugaskarna. Resultatet blev ett tiotal väldigt små allround torrflugor som kan imitera både det ena och det andra, allt från fjädermyggor, bibios och varför inte landinsekter.

Vad som utmärker de här flugorna (och de här insekterna) är ju dess långa ben, jag har använt knutna fibrer från fasanstjärt. Det blir riktigt läckert att presentera de här flugorna för fisken, jag impregnerar (jag använder TMC Dry Magic) bara benen och då blir benen vilandes på ytan tillsammans med hacklet, väldigt realistiskt.

Midge Bibio Hawthorne

Midge Attractor sz. 18

Jag hoppas att du har haft en fantastisk säsongsupptakt? Min har varit helt OK, jag har lyckats lura ett par riktigt fina havsöringar här hemmavid. Hökensås väntar alltså i nästa vecka och när jag kommer hem därifrån så väntar strömmande vatten. Livet leker!

Den 24/5 är det en liten happening på ProFly i Kungsbacka där jag tillsammans med några andra sköna flugbindare och flugfiskare skall binda lite torrflugor. Jag vet inte riktigt vad jag skall binda ännu, mer än att det kommer att vara torrflugor då eventet kallas för ”TorrflugeStarten 2014”, men jag behöver fylla på förrådet med Hjorthårspuppor och lite buskiga nattsländeimitationer, om jag inte hinner med att binda det innan dess så … Hoppas att du har möjlighet att komma dit.

Head & Tail!

/Daniel