Winner takes it allOK. Då kör vi!

I söndags var jag ute och luftade mig själv och min sjöfiskeutrustning i några timmar. UNDERBART! Om du och jag delar samma passion så vet du att jag inte överdriver känslorna av de första turerna på säsongen. Fisket, eller rättare sagt antal fisk i håven, hade i och för sig mer att önska men det var underbart att i alla fall kasta mot fisk igen, knyta tafs, trassla till det bland buskar och träd och känna håven mot ryggen.

Damsel Nymph Flickslända Nymf

Inspirerad av denna tur ringde jag ganska omgående min kompis Per och stressade honom inför vårtrippen till Hökensås, vi måste boka detta ASAP!

Gällande flugbindningen är jag just nu mellan projekt så när jag satte mig vid städet på söndagskvällen bestämde jag mig för att binda upp mina topp 5 flugor för Hökensås och sjöflugfiske överlag, och de fem flugorna är de du ser på bilderna här och du då har möjlighet att vinna.

Black Martinez Variant

Double Leg Nymph Green Bead

På bilderna ser du en flicksländenymf (tack för inspirationen Martin Ångnell!), en Black Martinez, en Double Legs och då min ”Hökensåsriggen” (jag fiskar de samtidigt) som består av en myggkläckare och en puppa/larv.

Midge Larvae

Midge Emerger Shuttlecock Variant

Allt du behöver göra är att lista ut vilka material jag har använt på flugorna – flest rätt vinner alla fem flugorna. Inte så avancerat, eller hur? Tävlingen är öppen under mars månad och vinnaren publicerar jag i början av april. Så fram med papper och penna och lista ut och/eller gissa vilka material jag använt för att binda de här flugorna och maila mig sen din lista på eller använd kontaktformuläret här på sidan.

Come An`Get It!

)