Dagslända kan du va själv!

Det var inte länge sedan man satt hemma och ojade sig över att det kändes som att det var en livstid till nästa gång jag får fiska. Men nu är det ju faktisk mars nu och våren är på G! Jösses vad härligt! Om en månad vadar jag i saltvatten igen med silverbefläckade händer och ser fram emot de första vaken i öringån.

Sealing Caddis (brown)

Jag satt ju på ProFly i lördags och band flugor, var du där? Mycket och trevligt folk och flera var framme hos mig och frågade om olika flugor, material och bindtekniker – tack!

Nu har jag bundit dagsländor i alla dess former, stadier och storlekar ett bra tag så det är sannerligen dags för något annat. Jag håller på att förbereda mig själv för en artikel om sälhår i flugbindningssammanhang som jag ska skriva till Fly&Tie, som du kanske vet är det ett av mina favoritmaterial. Har tänkt att skriva om varför det är så och dela med mig av några minnen och flugor där sälhår varit inblandat, håll till godo.

Sealing Caddis (green)

Föresten, såg du min artikel om Klinkhåmer i senaste numret av Fly&Tie? Var det OK? I nästa nummer som kommer någon vecka in i maj tar jag upp nattfiske och mina favoritflugor för det ändamålet.

Så, för att värma upp mig själv inför kommande utmaningar med sälhår satte jag mig och snurrade till några nattsländor. Det är ju en Streaking Caddis där jag använt sälhår som undervinge för att få lite lyster och liv samt säl för thorax, ben och antenner – man får mycket gratis när man spinner säl hår i en kletvaxad ögla.