Moving Meat Bugger CloseDet börjar bli dags att förbereda sig inför april.

Så blev det vinter på allvar till slut och drömmarna om en is och snöfri vinter och där med fiske i januari och februari förblir drömmar, men värmen inne vid flugbindningshörna stillar abstinensen något.

Meat Buggers

Precis som vid fiske i sötvatten gillar jag relativt enkla och effektiva mönster i saltvattnet här hemma där havsöringarna huserar. I den flugasken jag tar med mig ner till havet har jag ganska få mönster, under en säsong använder jag kanske max 8 olika mönster men då i lite olika färger och storlekar. Jag gillar Tellis Katsogiannos mönster och hans Mallard Xpress och olika Buggers är nästan alltid först i tanken när jag kommer ner till havet. De flugorna tillsammans med STF-Räkan du ser nedan, Klympen, Omoborsten och några olika varianter av Magnus är typ det du finner i min ask. De räcker!

STF Räka

En sak gemensamt på de flugor jag binder för kusten är att jag gärna vill ha dem ganska ”köttiga” och med MYCKET rörelse, detta får man enkelt genom att binda in t ex. hackel i olika partier. Det vanligaste när man man binder t ex. Magnus eller andra ”buggers” är att binder in hackel som ett sk. Palmer hackel, alltså att man fäster fjädern framme vid krokögat och sen ”ribbar” kroppen med fjädern. Men jag föredrar alltså att binda in hackel i partier, det blir en fylligare, eller köttigare kropp och flugan kommer verkligen till liv i vattnet, hela kroppen liksom vibrerar. Vilket som är sämre eller bättre vet jag inte, men det är viktigt att man tror på det man gör.

Meat Bugger Rusty Orange

Jag hade fint fiske med de här flugorna förra säsongen och hoppas givetvis på ännu bättre resultat kommande säsong. Ny fluga i asken 2013 var den ledade varianten av Magnus du ser på bild, den har alltså bunden på två krokar med tafsmaterial mellan, den kan vara ruskigt effektiv även när fisken är inställd på att mumsa diverse maskar.

Moving Meat Magnus Bugger

Meat Magnus Bugger

Jag har verkligen varit produktiv vid städet de senaste dagarna och havsöringsasken börjar bli redo för äventyr. För mig som inte binder så mycket havsöringsflugor känns det lite overkligt att fästa saltvattenskrok i krokstorlek 4, 6 och 8 i städet. På att-binda-listan står nu lite nattsländeimitationer och små dagsländekläckare, det blir krokvis lite mer hemmaplan, men det är kul med äventyr ibland …

Meat Bugger Olive