CDC Dun (Golden Olive) sz. 18Jag börjar 2014 i samma anda som jag avslutade 2013, med mindre dagsländeimitationer.

Det är nu januari vilket både innebär ett nytt kalenderår och en ny fiskesäsong. En ny säsong, rulla det i huvudet några vändor. Underbart, eller hur? Alla missade öringar, tafsbrott och talanglösa mothugg är glömda och endast de positiva minnena och intrycken är samlade och sorterade under 2013 någonstans där uppe bakom pannbenet. Eller hur var det nu?

Micro PTNJag brukar försöka vara en sån där jobbig optimist, men jag vaknar tyvärr fortfarande kallsvettig ibland om nätterna, ångesten kokar inombords när jag tänker på speciellt ett par öringar från i somras som jag inte lyckades besegra. Inte helt friskt månne, men det är inget jag funderar på. Jag tycker istället att det inte direkt är ett sundhetstecken om man funderar för mycket på om man är frisk eller inte, antagligen gör det en sjuk. Likadant är det väl om man funderar på saker och ting istället för att göra någonting åt det.

Ja ja, hur som helst så är det lite magiskt att vända blad och ha ett blankt papper framför nästippen. Nu ska vi bara fylla pappret med nytt innehåll, nya lärdomar ska värderas, nya flugor och flugbindningstekniker ska testas, vi ska fiska ännu mer och vi ska fånga och återutsätta ännu mer fisk. Eller hur?

Det är ju fortfarande höst och jag har faktiskt passat på att fiska lite i mellandagarna och i helgen som var landade jag årets första öring i en liten trevlig P&T sjö ganska nära där jag bor. Det var en stark och argsint fisk som tog min lilla oförtyngda Black Martinez någon decimeter under ytfilmen. Underbart!

Golden Olive CDC Dun sz. 18

Jag och Per har faktiskt börjat så smått att se om vi inte kan få till en rekordtidig Hökensåspremiär en helg i början av februari, det hade verkligen känts som en bonus i livet. Nu ryktas det ju att kyligare väder är på ingång, greppa håven med båda händerna och hoppas att så inte blir fallet.

Jag har varit ganska aktiv vid städet i jul- och nyårshelgerna och jag har avslutat mitt dagsländeprojekt innehållandes imitationer i de mindre krokstorlekarna. Jag hann också vara med på en flugbindningsträff på ProFly på en klämdag efter nyår, nymferna som du ser i det här inlägget band jag där och då. På tal om den butiken så vankas det ju sedvanlig minimässa i början av mars och då är det tänkt att jag ska sitta och binda lite flugor tillsammans med andra flugbindare, det ser jag fram emot.

Modellen på nymfen du ser på bilderna här känner du kanske igen, det är ju främst den här varianten på en fasanstjärtsnymf som jag brukar binda och fiska med. En suverän fluga!

Olive PTN sz. 16

Torrflugan är en så kallad ”CDC Dun”, även den är rolig att binda och mycket effektiv vid ån. Just den här guloliva lilla kusen är bunden på favoritkroken Tiemco (TMC) 101 i krokstorlek 18, jag har använt två syntetiska stjärtfibrer, ett påfågelquill som kropp (förstärkt med Bug-Bond) och sen har jag spunnit CDC i en bindtrådsögla och friserat den. Den flyter lågt och bra i ytfilmen och imiterar perfekt en nykläckt liten dagslända som står och torkar vingarna, öringen älskar dom!

Jag önskar dig en god start på 2014 och hoppas att även du får möjlighet till både fiske och flugbindning.