Caddis_Emerger_YellowOj oj oj … och Ho ho ho. Det är den tiden på året när tiden går fort och andningspauserna är få.

Jag är riktigt förbannad på mig själv och min kalender, givetvis är det självförvållat, men jag hade gärna haft fler möjligheter att kasta mina flugor den senaste månaden. Det är inte vinter här nere i södra Sverige utan det är fortfarande senhöst och om jag har förstått prognoserna rätt så ska nuvarande väder fortsätta och ÄNTLIGEN väntar lite ledighet. Summa summarum – det vankas lite fiske i mellan- och klämdagarna.

Caddis_Emerger_TanDock är jag ganska säker på att jag inte kommer att få presentera de flugor de närmaste veckorna du finner i det här inlägget. Jag har suttit hemma och pulat med små dagsländekläckare, detta kanske du redan läst här, och när jag ändå hade det stadiet i fingrarna passade jag på att även binda upp några nattsländepuppor som stigit mot ytan och gjort sig redo för sitt bevingade äventyr.

Till det här mönstret har jag lånat inspiration och grundtänk från flertalet olika mönster från både egna, om man nu kan säga så, men främst från andra. Det är ju det jag tycker är roligt, att hitta ett mönster som jag tror på och applicera min egen stil och favoritmaterial. Ett material som jag väldigt sällan binder med är foam, men jag vet att det är många som gör det för diverse olika slags flugor. Nu kanske du inte hittar någon foam på nattsländorna du ser på bild här, och det är ju till viss del rätt. Du ser det inte om du inte tar fram en kniv och stycker flugan, jag har nämligen använt en väldigt tunn foam för att tapera kroppen, jag har försökt att få till den ovala form som en puppa har och ärligt talat så lyckades jag ”så där”. Över foamen har jag sen bundit in dubbing och ribbat med tråd.

Kroken jag valt är relativt tung för att användas på flugor kring ytfilmen så jag tror att underkroppen av foam kompenserar detta och gör att den håller sig kring det skikt jag önskar.

Caddis_Emergers

Caddis_Emerger_Olive

 • Kläckande nattslända
 • Krok: TMC 2499SP-BL (här i strl. 16)
 • Tråd: UNI 8/0
 • Underkropp: Micro Thin Foam
 • Överkropp: torrflugedubbing
 • Rib: UNI 8/0
 • Undervinge: hjorthår
 • Övervinge: CDC
 • Ben: fasanstjärt
 • Antenner: hjorthår
 • Thorax/rörelse: sälhår

Tar även tillfället i akt och önska dig en riktigt fröjdefull jul med mycket flugbindning, god mat och dryck och kanske även ett besök i någon regnbågs- och öringsjö. God Jul!