IMG_0102Då kan jag lägga ytterligare en hösttripp till Hökensås i arkivet …

Lika skönt som det är att komma hem är det oftast att komma bort. Årets höstfiske på Hökensåsområdet blev lika bra och trevlig som den brukar med bra fiske och många skratt. Även i år hade vi väldigt tur med vädret, för årstiden varma och vindstilla dagar.

Marcus varnade oss redan i fiskeshopen att det skulle bli mycket folk i sjöarna de kommande dagarna, något annat hade vi knappast heller väntat oss. Men jag tycker inte det blev så farligt ändå, de hotspots som vi har lärt oss under de alla år vi fiskat på området var lediga för oss när vi ville. En gång blev jag dock väldigt störd och lite putt. Det var när ett gäng killar mycket oförsiktigt vadade (läs plaskade) ut ganska nära mig och bräkte högt och förde liv. Jag hade vid tillfället precis förstått ruttenn på ett par ytätande fiskar som jag skulle presentera en liten kläckare för. Givetvis försvann både fisken, upplevelsen och spänningen. Lite tragikomiskt är det ju också när samma personer klagar på att det bara vakar i mitten av sjön. Om du ska ut i vattnet, visa respekt och vada ytterst försiktigt, även om fisken har en hjärna som en ärta så använder de den. OK?

IMG_0120

Jag och Per är oftast först vid sjöarna på morgonen och åker hem sist på kvällen och natten, sova gör vi någon annan gång är vårt motto. Kvälls- och morgonfisket är magiskt om hösten. Skogen och sjöarna vaknar till liv när det börjar skymma, de större, erfarna och förvildade fiskarna vågar sig närmare land. Som vanligt när jag är på området fiskar jag nattsländepuppor när det börjar bli mörkt, jag tar hem dom sakta sakta och det är nästan garanti på närkontakt med ursinniga fiskar. Det var väldigt kul se att Antronpuppan jag band i förra veckan fungerade alldeles utmärkt, likaså de flicksländenymfer jag tidigare bundit. Utöver nämnda mönster så var det Hökensåsklassikern Black Martinez och myggpuppor som gällde. En rigg med en liten CDCkläckare och en myggpuppa en halvmeter under var väldigt effektiv i områdena där fisken vakade. Mer om den här riggen och en variant på Black Martinez inom kort.

IMG_0087 IMG_0083

Nu hoppas jag på att den närmaste tiden blir relativ mild så att jag eventuellt hinner med ytterligare en tripp till Åsen innan året är slut eller till någon sjö närmare mig. Fiske i stilla vatten är väldigt kul tidigt på året och sent på hösten.