midgeboxHösten är här och en ny högtid står inför dörren, stor fisk med små imitationer.

September är ju kalenderns första höstmånad och visst har man kunnat ana en förändring, inte mig emot. Jag är nöjd med sommaren nu. Jag vill ha kalla och fuktiga nätter, skogen och naturen ska explodera i en palett bestående av rött, gult och brunt och fisken skall vaka försiktigt i sjöarna och åarnas lugnare partier.

Jag är oftast sjuk en gång om året och detta vid den här tiden på året, någon gång mellan september och november. Varför det är så är jag inte kompetent nog att förklara, men så är det hur som helst. Och i söndags kom då årets höstförkylning smygande och blev allt tydligare natten mellan söndag och måndag, det var bara att ge upp, ge med sig och meddela sig sjuk på arbetet. Ögonen rinner och kliar, hostan gör ont, pannan är varm och näsan svider. Jag sover på dagarna och kan inte sova på nätterna.

Quill Midge Pupa

D-Rib Midge Emerger (olive&rust)

Idag börjar jag känna mig något starkare igen så det blir till att arbeta på fredag igen om inget konstigt inträffar. Jag räknar med att ha en del arbete att ta igen, men det är absolut ingenting jag orkar tänka på just nu. Jag har dock fått möjlighet att arbeta igen lite här hemma också, alltså vid städet och vid kameran, jag har ett litet projekt på gång som går under arbetsnamnet ”Stor fisk, små flugor” som jag spenderat ett par dagar på att sy ihop. Som du kanske anar handlar det om det som jag och även kanske du (?) kallar för ”myggfiske”. För mig handlar detta myggfiske oftast om de tillfällen jag fiskar i stilla vatten, vilket är tidigt på våren och sent på hösten och då i Hökensås. Årets hösttripp dit är nu bokad till i mitten av oktober och för mig är detta tillfälle och detta fiske en riktigt högtid på året.

Ball EmergerFlash & Biot Pupa Men mer om detta, dessa flugor och andra flugor vid ett annat tillfälle …