Klinkers på snusFörberedelserna är i stort sett klara och jag känner mig nu riktigt redo att kasta mig ut i sommarens stora äventyr.

För någon vecka sedan satt jag hemma vid köksbordet och pillade i flugaskarna och knöt lite tafs, saker som man gör när abstinensen efter strömmande vatten, kläckande insekter och vakande öringar är stor. Jag hade precis också fått hem den perfekta frun till mitt Loop Cross S1 spö i klass 5 nämligen en Loop Opti DryFly rulle så jag arrangerade en speed date på köksbordet. Ett perfekt par, eller hur?

När jag packade ihop smög sig en olustig känsla på mig, något var inte riktigt som det skulle, jag vred och vände på utrustningen och flugaskarna och till slut upptäckte jag ett stort hål i en av flugaskarna. Jag hade knappt några Klinkhamers kvar! Ve, fasa och jösses!

det perfekta paret

Så med lite panik i kroppen satte jag mig ganska omgående vid städet och började panikbinda upp ett 20-tal Klinks i diverse storlekar och de färger och varianter som jag har haft bäst lycka med under åren. Någon sa till mig för några år sedan att de enda färgerna av Klinkhamers man behöver är gröna och gråa, och detta var min lag för ett tag. Men de färger och kombinationer som jag själv har haft bäst lycka med både vid stilla och strömmande vatten är de som du ser på bilderna i det här inlägget. Små svarta i krokstorlek 18 och 20 samt några större i olika nyanser av brunt och oliv. Jag försöker också göra några lite knubbiga och några så smala och slanka som möjligt.

Slim Jim Biot Klink sz 14

Jag har använt den klassiska ”Klinkhamerkroken” Partridge 15BN och den något modernare DaiChii 1167 och som synes har jag valt en lysande rosa hackelpost för att kunna se flugan väl där ute i det okända. Kroppen gör jag av kalkonbiot eller fibrer från fasanstjärt som jag försäkrar med bindtråd och thorax av sälhår. Min absoluta favorit och mitt hemliga vapen vid ån är den med en liten glänsande tag och kropp av fasan som du ser på en bild här nedan, den kan vissa dagar vara för fisken som en öppnad chipspåse är för mig.

Black Klink size 20

Fasan Klink sz 16

Jag önskar dig nu en trevlig sommar och hoppas att dina händer kommer lukta gott av fångad och återutsatt öring och harr.

/Daniel