Lestanderpuppan Golden OliveJag fiskar fortfarande efter silver och binder nattsländor hemma vid städet.

Fisket vid kusten är nu riktigt bra. De senaste två veckorna har storleken på havsöringarna blivit riktigt bra och jag har ett par fighter som slutat med mig som vinnare som jag har låst in i minnesbanken. De flugor som fungerat bäst för mig så här långt är Hindsholmsfluen, en variant av Magnus med gummiben och en tanfärgad räka.

Eftermiddagen och kvällen ser ut att bli regnig och en hård vind viner redan utanför, havsöringsväder med andra ord. Jag har en vik här hemma som gett hyfsad utdelning än så länge i år och om jag tolkar vimplarna på flaggstängerna rätt här utanför så blir det nog några timmar där ikväll.

Även om jag fiskat en hel del sen säsongen startade i och med april så har jag även hunnit med att producera lite vid städet. En glad nyhet från Partridge nådde mig för ett tag sedan, man har valt att börja sälja favoritkroken YK12ST igen, tack för det! Jon och Martin på ProFly lyckades få tag på ett par storlekar till mig, sen fick jag komplettera resten från England.

Snowshoe Caddis dark

Jag har ju tidigare nämnt en Danica-swap med gänget från FiN som ska upp till Stavre i sommar. Det var så kul med en flug-swap så vi bestämde oss för att initiera en dylik även för nattsländor, för det är med största sannolikhet just den ljuvliga insekten som kommer stå i fokus för oss vecka 27. Så jag band upp ett gäng burriga snöskoharenattisar på mina nya krokar. Jag band dem på nämnd krok i storlek 16, tråden jag använt är (som vanligt) UNI 8/0, kroppen är av hare och SLF, undervingen består av en CDCfjäder och huvudvingen av snöskohare (dark dun) och thorax och ben av argentinsk hardubbing (long).

Lestanderpuppor

Sälhår på en krok, det blir inte enklare och mer effektivare än så, tack Johan Klingberg för en av de bästa fiskeflugorna som finns (Busen). Jag har fångat harr, öring, regnbåge och havsöring i å, sjö och hav på Busen. När det kommer till havsöringsfiske så är en brun eller svart Buse suverän för kvälls och nattfiske, fiska den dead-drift eller långsamt handtvistad i ytskiktet.

Den här varianten av Busen du ser här kallas för Lestanderpuppan och är till skillnad från Johans original bunden på en lättare krok (YK12ST i krokstorlek 14), har lite mer sälhår än vad det skall vara på Busen och har ett fronthackel av rapphöna. Lika enkelt som genialt!

Nä, nu ska jag snart dra på mig vadarna och se om det biter något nere vid viken, det kommer bli ett tufft pass i den hårda vinden.

Lestanderpuppan