Silveys Pupa OliveIbland får man nys på ett mönster som man bara måste experimentera med …

Brian Silvey är en amerikansk flugbindare och guide från Maupin, Oregon och för några år sedan fick han en snilleblixt vid flugbindningsstädet. Vad han gjorde var att han använde ett material han ofta använde i sina flugor för steelhead till en fluga mer lämpad för öring och då en nattsländepuppa, materialet var Pearl Core Braid och slutresultatet blev coolt och han döpte puppan efter sig sjävl, Silveys Pupa var född.

Silveys Pupa Black Root Beer Olive

Silveys Pupa Black

Jag gillar verkligen det här mönstret och kan nästan nu utlova att jag kommer få en öring på den kommande säsong. Den är enkel och snabb att binda, imiterar suveränt så fort den hamnar i vattnet (se bild) och den är ett utmärkt alternativ när du vill binda mindre nattsländepuppor. Du vet säkert att detta är öringens basföda i både å och sjö.

Jag har tweakat min variant lite och använt CDC istället för höna som ben/rörelse/omslag, vidare har jag adderat ett par antenner av rådjur och sen har jag Awesome Possum dubbing i olika nyanser fram på puppan som jag borstat bakåt, tanken är att CDC och dubbing skall omsluta puppskalet. Slutresultatet blir relativt realistiskt vid kontakt med vatten. Kroken jag använt är TMC 2499SP-BL i storlek 16 (om du bundit med den suveräna kroken vet du att det innebär en ganska liten krok då gapet är stort) och färgerna på Pearl Core Braid jag använt är Black, Root Beer och Olive. Om du inte har tillgång till kroppsmaterialet går det säkerligen lika bra med någon variant av chenille eller något annat dylikt, att experimentera och göra varianter är ju det som är roligt. Eller hur?!?!

Silveys Pupa Wet