Ursäkta jag glömde något …

I min förra post nämnde jag att jag även binder och fiskar med några mindre och mörkare X-Caddis varianter. Jag glömde faktiskt att bifoga bilder på dem och glädjande nog fick jag ett par meddelanden som påminde mig om mitt misstag, så här är dom.

I krokstorlek 16 och 18 är de här mörkare (svart och ”påfågel”) imitationerna av en nattslända som fastnat i kläckningen en riktig ”killer”, speciellt då för kvälls- eller nattfiske. Jag ska ju bl. a. till Stavreströmmarna igen i sommar och där finns det gott om nattsländor och då även de mindre varianterna även kallade ”micro caddis”. Så när jag står där mitt i natten och försiktigt presenterar flugor för nattsländelapande megaöringar så är det stor risk att det är just dessa flugor eller en mörkbrun Superpuppa som sitter på tafsspetsen.

X-Caddis (black)

X-Caddis (peacock)