micro_caddis_sz18-blackHär är ett enkelt nattsländemönster som jag alltid har med mig.

För inte så längesedan postade jag ett inlägg om äggläggande nattsländor och det mönstret är en vidareutveckling av den här lilla krabaten. Nattsländor kommer ju i allsköns färger och storlekar, precis som de flesta av de insekter vi försöker imitera och lura fiskarna med. Och när de mindre nattsländorna är i farten så är det den här livfulla och ”burriga” imitationen jag knyter på först.

Jag binder den i krokstorlekarna 16 och 18 men går givetvis att binda både mindre och större. Jag gillar den för att den flyter bra och ger ett bra och livfullt avtryck på ytan. Jag binder en i natur/grå/brun och en svart. Och den lilla svarta är en suverän fluga att knyta på om du inte har en aning om vad fisken går och spisar på där ute i ån eller sjön, då är i alla fall den här lilla svarta kusen min nummer 1.

micro_caddis_sz18

Mönstret är som många andra mönster en variant av en annan variant och när jag binder den här har jag bl. a. F-Fly och Mugly Caddis på näthinnan, suveräna flugor båda två.

Som vanligt när det kommer till torrflugor binder jag de nästan uteslutande på TMC 101 eller DaiiChi 1110 och det här mönstret är inget undantag. Jag touchdubbar bindtråden (UNI 8/0) bäver eller ekorre för kroppen, har Z-Lon som undervinge (för att ge lite lyster och ”liv”) och har snöskohare till huvudvinge och thorax, ben etc. har jag hare i en kletvaxad dubbingloop. Lätt som en plätt och en grymt effektiv fluga!