SuperpupporSuperpuppan är så bra, enkel och effektiv att man nästan skäms.

Det känns väl lite tveksamt att säga att man har ett förhållande med en fluga, men om jag ändå säger det så vet du säkert hur det är och vad jag menar. Superpuppan är en favorit, det har du säkert listat ut om du följt mina bryderier ett tag. I somras tog jag min drömöring på en mörkbrun Superpuppa i Stavreströmmarna och vetskapen om att jag ska tillbaka till sommaren gör mig lycklig.

Superpuppan har även räddat mig och mina kamrater vid olika vatten många gånger, när inget annat har fungerat så har Superpuppan levererat. Jag minns speciellt en gång för ett antal år sedan vid min och min kompis Pers favoritå i norra Härjedalen. Fisket hade varit trögt under några timmar trots att fisken vakat oavbrutet, frustrationen spred sig mellan oss och det var inte långt ifrån att vi gav upp. Men efter en stund hörde jag Per vråla Superpuppan! Fy fan vad skönt! Vad detta utrop innebar överlåter jag till dig själv att lista ut.

Swimming Pupa Amber sz 16

Så uppladdningen inför kommande säsong är nu officiellt startad, detta i och med att ett gäng Superpuppor lämnat mitt städ det gångna veckan. Jag har bundit från krokstorlek 12 till 18 på DaiiChi 1110 och i de färger jag har haft mest lycka med genom åren (gul, amber, mörkbrun, mörk och ljus oliv).

Back Swimming PupaI dagarna har jag även bundit upp en fluga som är ny för mig inför kommande säsong, och jag tror på den hårt. När nattsländan bestämt sig för att nu är det dags att komma upp bland oss andra ovan vattnet skjuter den upp från botten och simmar upp mot ytan. Det är häftigt att se hur de simmar, kravlar och åmar sig med sina långa ben som de bokstavligen använder som paddlar eller åror och om det är något som öringen reagerar på så är det detta. Så några simmande nattsländepuppor bör man ha i sin ask, men den här varianten är alltså ny för mig.

Jag har använt fjädrar från emu som ben och den pippins fjäderfibrer är perfekta för ändamålet. Trots att fibrerna är ganska kraftiga så är de väldigt lätta och bara man blåser lätt på dom så rör dom sig förföriskt, tänk dig då hur sexiga dom är i vattnet eller i ytfilmen. Annars är det en ganska standardfluga (för mig) och liknar i mångt och mycket de nymfer jag brukar binda. Kroken är TMC 200R, kroppen är från kalkonbiot där jag byggt upp med torrflugedubbing under, thorax är Awesome Possum, benen då får emu och vingtäckare är Medallion Sheeting som jag stärkt med Bug Bond Lite. Den bör funka?!? Flugan är inte förtyngd och är tänkt att fiska i ytfilmen eller strax under, vakbilden får som vanligt avgöra. Och vakbilden som innebär Superpuppa känner jag till och vakbilden som innebär den här simmande puppan får jag helt enkelt lära mig.

Swimming Pupaes Amber_Green sz 14