bildIdag blev jag extra glad när brevbäraren kom …

Det finns mycket flugbindningsmaterial som aldrig hamnar i de svenska och europeiska butikerna. Jag har t ex. tidigare nämnt den suveräna bindtråden från Tiemco, Z-Lon från Metz, material från René Harrop/Trouthunter och syntetisk påfågeldubbing från Arizona. Och det har länge varit väldigt svårt att hitta, enligt mig, crème de la créme av flugbindningsmaterial från amerikanska Nature’s Spirit. Deras material håller ALLTID absoluta toppklass!

Jag har tidigare bundit en del med Nature’s Spirits CDC, Turkey Biots, Emu och olika hår och det är alltid ett sant nöje. Hittills har jag fått importera från USA, vilket ju gått bra men det är så jobbigt att vänta och vänta och så vänta igen på att grejerna ska komma fram. När jag väl bestämt mig för att testa ett material vill jag göra det på momangen och inte behöva vänta ett par veckor på leverans.

Glädjande är nu att flera europeiska handlare börjat ta hem deras fina material i lager. Idag fick jag t ex. de här läckra biotsen från Funky Flytying i postlådan – Barred Wild Turkey Biots. Hur läckert låter inte det? Den här brunoliva varianten tycker jag det skriker Vulgata om virad över en taperad underkropp av vit bindtråd. Det måste jag testa direkt … Kolla även in Flytying Boutiques sortiment av material från Nature’s Spirit.

Jättekul är också att jag blivit nominerad till att deltaga i en omröstning om Sveriges Bästa Sportfiskeblogg via FishEco. Lägg gärna en röst på mig om du har tid och lust 🙂