Hit the Lights – nymfer med Bug-Bond

Det var tänkt att det skulle bli något helt annat, men det blev det här …

En kväll i förra veckan var jag hos favoritbutiken Pro-Fly och band lite flugor tillsammans med bl. a. Martin Johansson och Ulf Börjesson. Riktigt kul initiativ av Pro-Fly att ha en rullande flugbindningskväll i butiken en gång i veckan. När jag ändå var på plats passade jag på att köpa mig ett startkit Bug-Bond, som ju är en fabrikörerna av UV-lim speciellt ämnade för oss flugbindare.

Jag har tidigare testat lite med Clear Cure Goo, men aldrig blivit helt nöjd, det har inte stelnat tillräckligt och det har varit lite bökigt att jobba med det i väldigt små mängder. Men på mässan i Uppsala i december provade jag Martins Bug-Bond och det passade mig bättre och sen dess har det funnits på inköpslistan.

BB_Baetis_Nymph_sz_14[1]

Tanken var ju att jag skulle fylla på mitt förråd av Superpuppor inför kommande säsong, men så fick jag syn på flaskan med Bug-Bond och tillhörande lampa och så började hjärnkontoret att vibrera. Resultatet blev en liten Baetis-nymph bunden på TMC 2499SP-BL i krokstorlek 14 (vilket är ganska pilligt på den krokmodellen), jag hoppas att den kommer att inspirera dig till storverk vid städet. Jag blev i alla fall inspirerad av den första flugan och tänker binda upp några stycken i några olika färger.

 • Bug-Bond Baetis Nymph
 • Krok: TMC 2499SP-BL #14
 • Tråd: UNI 8/0
 • Stjärt: rapphöna
 • Kropp: påfågel (quill förstärkt med Bug-Bond)
 • Vingsäck: Hareline Flashback (förstärkt med Bug-Bond)
 • Thorax/ben: hare

 

2 reaktioner till “Hit the Lights – nymfer med Bug-Bond”

 1. Blir snyggt med den blanka kroppen. Sett andra nymfer som du gjort i liknande utförande och gillar dom. Blir att inhandla det du körde med och prova. Snyggt bundet som vanligt 🙂

  1. Tack Mathias!

   Ja jag har gjort lite mer avlånga slankare nymfer med kalkonbiots och samma variant av vingsäck. Det blir riktigt läckert med Flashback och UV, det blänker lagom mycket och imiterar väldigt bra.

   Ska bli kul att se dina Bug-Bond flugor 🙂

   Tight threads!

   /Daniel

Kommentera