D-Rib Klinkhamer
D-Rib Klinkhamer

Ett nytt år står för dörren … och en ny säsong också förstås. Men ännu så länge är det flugbindningssäsong och här är ett axplock av vad jag pysslat med den senaste tiden.

Julen har passerat och den har varit lugn och skön på alla vis. Julen firades hemmavid för en gångs skull, skönt att slippa flacka omkring och leva i kappsäck under julhelgen. Och imorgon är det ju nyårsafton, menyn blir indisk och vinet då rött och kraftfullt.

Jag nämnde ju i ett tidigare inlägg att jag plockat fram mina harmasker för att experimentera lite med, och det har jag verkligen gjort. Det har blivit lite flytande dagsländenymfer i olika storlekar, några kommer jag permanent impregnera och några vill jag ha ”lagom” flytande och då fiska de i ytfilmen eller strax under.

D-Rib RS-2
D-Rib RS-2

Jag har också bundit med ett av mina favoritmaterial – D-Rib – och då har det blivit några Klinkhamer varianter och en variant på den mångsidiga lilla nymfen/kläckaren RS-2. Håll till godo!

Tack för att du läser och eventuellt kommenterar och ha nu en lagom lugn nyårsafton. Och jag önskar dig många trevliga stunder vid bindstädet under 2013 och jag hoppas att det är under kommande säsong och år som just du lyckas landa (och återutsätta) ditt livs öring.

Floating Hare Emerger Nymph sz. 18
Floating Hare Emerger Nymph sz. 16
Floating May Nymph sz. 16
Floating May Nymph sz. 16
E. Danica Floating Nymph Emerger
E. Danica Floating Nymph Emerger
E. Danica Floating Nymph Emerger Side
E. Danica Floating Nymph Emerger Side