I’ll Be Home For Christmas – gott nytt (h)år!

D-Rib Klinkhamer
D-Rib Klinkhamer

Ett nytt år står för dörren … och en ny säsong också förstås. Men ännu så länge är det flugbindningssäsong och här är ett axplock av vad jag pysslat med den senaste tiden.

Julen har passerat och den har varit lugn och skön på alla vis. Julen firades hemmavid för en gångs skull, skönt att slippa flacka omkring och leva i kappsäck under julhelgen. Och imorgon är det ju nyårsafton, menyn blir indisk och vinet då rött och kraftfullt.

Jag nämnde ju i ett tidigare inlägg att jag plockat fram mina harmasker för att experimentera lite med, och det har jag verkligen gjort. Det har blivit lite flytande dagsländenymfer i olika storlekar, några kommer jag permanent impregnera och några vill jag ha ”lagom” flytande och då fiska de i ytfilmen eller strax under.

D-Rib RS-2
D-Rib RS-2

Jag har också bundit med ett av mina favoritmaterial – D-Rib – och då har det blivit några Klinkhamer varianter och en variant på den mångsidiga lilla nymfen/kläckaren RS-2. Håll till godo!

Tack för att du läser och eventuellt kommenterar och ha nu en lagom lugn nyårsafton. Och jag önskar dig många trevliga stunder vid bindstädet under 2013 och jag hoppas att det är under kommande säsong och år som just du lyckas landa (och återutsätta) ditt livs öring.

Floating Hare Emerger Nymph sz. 18
Floating Hare Emerger Nymph sz. 16
Floating May Nymph sz. 16
Floating May Nymph sz. 16
E. Danica Floating Nymph Emerger
E. Danica Floating Nymph Emerger
E. Danica Floating Nymph Emerger Side
E. Danica Floating Nymph Emerger Side

10 reaktioner till “I’ll Be Home For Christmas – gott nytt (h)år!”

 1. Ja Gott Nytt Daniel! Hoppas du får ett bra 2013 samt att du fortsätter att sprida dina kunskaper här och på Insta. Här ”nere” i söder blir det vietnamesiskt tema på nyårs menyn. 😉

 2. Gillar din Danica kläckare skarpt! Kommer bli till att göra nått liknande. La till dig på min sida btw, vet inte varför jag inte gjort det tidigare 🙂

 3. Jag såg i nått inlägg att du använde TMC 200R på tex nymfer. Hur är den i storlekarna. Är en strl16 en 16 längdmässigt om du förstår vad jag menar. Gillar mycket av ditt bindande btw. När man fått idé torka så brukar du kunna ha nått som inspirerar. 🙂

  1. Tack för dina vänliga ord, kul att jag kan vara en källa till inspiration och kreativitet.

   TMC 200R är en av mina absoluta favoritkrokar, som du säkert förstår. Om jag inte är helt ute och cyklar så är storleken på kroken baserad på hur stort krokgapet är? Och jag har för mig att TMC 200R är 2XL, alltså två längre än standard för krokgapet, så visst är den något längre. För standard dagsländenymf använder jag storlek 14, 16 och 18. Och för större nymfer, kläckare och vissa duns (t ex. Vulgata och Danica) använder jag storlek 10 och 12. Jag tycker även att 200R är grym för t ex. Streaking Caddis och andra torra nattsländor.

   Det är bara att experimentera vidare … 🙂

   Trevlig helg,

   Daniel

 4. Tackar för svaret å jo det är gapet som verkar avgöra storleken. Ska kolla på 3761kroken oxå och så får jag se vilken jag väljer till en början. 🙂

  1. Notera att 3761 är mer förtyngd än 200R och böjelsen på 200R tycker jag är helt perfekt för standard dagsländenymfer. Men för t ex. haröra, deep sparkle pupa, copper john eller dylikt kan ”böjelsen” bli lite ”fel” och då är en rakare krok typ 3761 kanske bättre.

   Men det är som allt annat en smaksak 🙂

   /Daniel

   1. Jag kollad upp dom och jag kör nog vidare men TMC 100 torrflugekroken även på nymfer när jag ska ha rak krok. ska beställa 200R kroken under dagen för andra nymfer. Blir nog som handen i handsken 🙂

    Tackar för hjälpen

Kommentera