En högtid för varje fisk och fiskare är när dagsländans livscykel närmar sig slutet och de sakta faller döende mot vattenytan.

En vecka på arbete, skola och förskola tog ut sin rätt även den här fredagskvällen, det var bara jag som var någorlunda pigg. Så när de andra gett upp strax efter nio och jag fortfarande var på G passade jag på att sätta mig mig vid städet och binda upp ett gäng spinners inför nästa säsong.

Spinners eller spent spinners är roliga att binda och dessutom ganska enkelt, men framför allt så brukar fisket på de här imitationerna allt som oftast vara både bra och spännande. De här imitationerna har ett par fina öringar och harrar på samvetet den här säsongen och minnena av de fiskarna och de tillfällena kommer jag leva gott på nu i höst och vinter.

Kroken jag använt är den jag allt som oftast använder för torrflugor, TMC 101 eller DaiiChi 1110, som du säkert förstår gillar jag torrflugekrok med rakt öga. Jag tycker de krokar bra, även i väldigt små storlekar, jag gillar utseendet och jag gillar att binda på dem. Stjärtspröten är syntetiska, vingarna är av TMC Aero Dry Wing (vit och grå) och till thorax har jag varierat mellan bäver och påfågelherl. Kroppen har jag gjort av lite fibrer från olika tråder och garner som jag sen har virat till en ”enhet” och sen tätt bundit på kroken, en metod jag använt en hel del på sistone.

Jag hann med att binda upp ett tiotal flugor i lite olika färger och storlekar innan även jag började gäspa.

Hoppas att du gillar dom och att de inspirerar dig till en stunds flugbindning.

Trevlig helg!

/Daniel