Det blir allt roligare att ha intresse för flugfiske och flugbindning och samtidigt äga en iPad.

Jag har tidigare höjt amerikanska flugbindningsmagasinet FlyTyer till skyarna, inte bara för att det är en bra tidning utan även då för att det är möjligt att prenumerera eller köpa lösnummer av tidningen digitalt genom iPad. Nästa välrenommerade tidning att haka på den här ”trenden” är engelska Fly Fishing & Fly Tying.

Att komma igång är mycket enkelt. Respektive tidning har varsin app som, när du laddat ner den från AppStore, automatiskt hamnar i Apples officiella app Tidningskiosken. Väl där så pekar du bara tidningen och du kommer direkt in i menyn för att börja läsa, sköta om din prenumeration, köpa tidigare nummer etc. Det finns många fördelar med det här digitala alternativet, för det första är det ju mycket billigare än att köpa papperstidningen i kiosken. Vidare så är de flesta annonserna aktiva, så om du bli intresserad av en produkt som annonseras så är det bara att peka på den så kommer du till rätt hemsida. Tidningarna innehåller videomaterial och slideshows. Ja, hur man kan använda och utveckla mediet skall bli mycket spännande att följa i framtiden. Här är länken till Fly Fishing & Fly Tying.

Utbudet av relaterade böcker i Amazons E-format Kindle blir också sakta men säkert bättre och bättre, det finns ju även en Kindle-app för iPad. Ladda ner den till din ”Padda”, gå sedan in i Amazons Kindle Store och förkovra dig i utbudet, köp det du önskar och boken levereras automatiskt, direkt och digitalt till din iPad. Underbart, snabbt, enkelt och billigt. Jag köpte t ex. i somras boken Super Hatches av Jim Schollmeyer och Ted Leeson, en riktigt trevlig bok!