Graphic Caddis Tan (våt)

En fluga är ju som intressantast i sitt rätta element, alltså i eller på vattnet. Här är en fluga som jag gillar som ”torr” men som jag älskar ”våt”.

John Barr är verkligen en amerikansk ikon när det kommer till flugbindning, det är ju han som skapat världens mest sålda fluga Copper John. Men Mr. Barr kan mycket mer än att skapa hårt förtyngda nymfer och det kommer du att bli varse här på It’s About Trout framöver då jag tänkt att binda flertalet av hans mönster. Detta lilla ”projekt” ser jag verkligen fram emot och du som följt mig här och läst om mina äventyr vid städ och vatten vet att jag älskar amerikansk modern flugbindning från hjältar som Gary LaFontaine, Shane Stalcup, René Harrop och nu då John Barr. Mer Barr framöver alltså.

Graphic Caddis Tan & Olive #16

Flugorna du ser här på bilderna är min tolkning av John Barrs Graphic Caddis och är en riktigt utmärkt imitation av en nattsländepuppa. Jag gillar den så mycket för att den dels imiterar realistiskt och för att den är lätt att binda. Och läckrast blir den när den hamnar i sitt rätta element, i vattnet framför hungriga öringar. ”Taggen” av silverholografisk flashabou lever upp och ger flugan liv och vattnet gör att fibrerna från både rapphöna och strutsherlen smiter åt runt flugkroppen. Riktigt läckert!

Den här flugan går att fiska både ensam men skaparen rekommenderar att fiska den tillsammans som ett bihang efter en torr nattsländeimitation.

Nu ska jag återgå till städet och binda Copper Johns för glatta livet. En underbar resa tillsammans med Flugfiske i Norden och min kompis Richard står för dörren vecka 27 och om Stavreströmmarnas stora öringar inte tar torrt kommer både Graphic Caddis och Copper John att ligga nära till hands i flugasken. Tack John Barr!