Det är nu mindre än en vecka kvar till årets första resa till Hökensås och förberedelserna är igång …

I veckan har jag sökt efter rapporter från Hökensåsområdet. Vad händer? Vad kläcker? Och hur bra är fisket? Jag har fått svar på i alla fall en fråga, då på frågan om vad som kläcker.

Förutom fjädermyggor och enstaka nattsländor så kläcker nu den mindre vassländan för fullt nere på ”Åsen”. Vassländan är en kaxig liten dagslända som allt som oftast är den första dagsländan att visa sig i bevingad form på säsongen. Då jag vet att sländan är vanlig i Hökensåssjöarna och vi ju snart är på väg dit fann jag inspiration i veckan att binda upp ett tiotal enkla imitationer av sländan i veckan.

Jag band upp 5 st bruna och 5 st röd-bruna imitationer i krokstorlek 16 och 18, just de färgerna tror jag imiterar väl.

Innan vi åker ner till ”Åsen” i mitten av nästa vecka ska jag också hinna med att binda upp några varianter av Johan Klingbergs sälhårspuppa ”Busen”. Det är ju en riktig ”Hökensåsfluga” om nåt! I tanken har jag speciellt en förtyngd variant med tungstensskalle som jag tänkt impregnera väl vid städet, effekten jag är ute efter är dylik den på Gary LaFontaines Deep Sparkle Pupa, alltså att flugan skall omgärdas av en luftbubbla strax under ytfilmen.

Trevlig helg och cheers!

/Daniel