Det är dags att fylla askarna med stora dagsländor inför året, och det är något jag gärna gör, men då gärna så enkelt och effektivt som möjligt.

När det kommer till enkla och effektiva imitationer som imiterar ”lagom” mycket och samtidigt fiskar oerhört bra så är nog de här imitationerna av Ephemera Danica och Vulgata min absoluta favorit. Och finns det något bättre än enkla och väl imiterande fiskeflugor?

De färger av den glade norrmannen André Bruns Polychenille som jag tycker imiterar de Danicor och Vulgator jag har sett är Olive Dun och Tan. Och de är alltså de jag också använt här. Kroken är Partridge 15BNX som jag anser sticker ner perfekt under vattnet efter flugan presenterats på den här typen av flugor, jag har också fått för mig att kroken hjälper till att flugan flyter rätt och flyter rätt så snabbt efter presentationen. Som stjärtspröt har jag varvat mellan hår och syntetiska Mayfly Tails, vingarna är av CDC och thorax av fin torrflugedubbing. Enklare och bättre än så blir det inte, jag lovar!