I morgon är en stor dag, i morgon startar säsongen! Och även i år startar säsongen traditionsenligt den 1:a premiär i och med havsöringspremiären.

När jag var ute och fiskade i sjö ett par tillfällen innan och efter jul hade jag stora förhoppningar på en ovanligt mild vinter, en vinter där flugfiske var möjligt och isen bara låg i fredagsgroggen. Men vintern kom ju, som du vet, och med den isen. Visst har fiske varit möjlig de senaste två veckorna, men jag har faktiskt sparat mig inför morgondagens salta urladdning. Havsöringspremiären som kommer med april månad här på västkusten är något väldigt speciellt, flera månader av förberedelser och uppbyggd längtan. Och sen är den ju startskottet för en ny, oviss och spännande säsong.

För mig är april havsöringsmånad, därefter tar stilla och strömmande sötvattensfiske över. Men i år har jag tänkt att satsa lite extra på havsöringen, då det nu är väldigt lättillgängligt för mig med tanke på att vi nu bor väldigt nära havet. Promenadavstånd till stridbar öring är en oerhörd lyx som jag måste utnyttja! Så jag ser också fram emot att fiska en del skymnings- och gryningsfiske under de varmare månaderna, och till hösten så klart.

Nu är jag, hur som helst, förberedd till tänderna! Vadarutrustning och skalplagg är framtagna, relaterade flugaskar är fyllda, termosen är diskad, en ny tafs och tafsspets är påspolad rullen och spötuben står redo vid ytterdörren. Väderprognosen verkar lovande, klart och ganska kallt och lite vind på förmiddagen och lite mer på eftermiddagen. De känslor och den längtan som nu finns i kroppen är svår att beskriva för utomstående, men för dig som läser detta så vet du precis vad jag menar. Ha en bra säsong och hoppas vi syns vid kusten, sjöarna och åarna.