Ready An’ Willing – förberedelserna är klara

I morgon är en stor dag, i morgon startar säsongen! Och även i år startar säsongen traditionsenligt den 1:a premiär i och med havsöringspremiären.

När jag var ute och fiskade i sjö ett par tillfällen innan och efter jul hade jag stora förhoppningar på en ovanligt mild vinter, en vinter där flugfiske var möjligt och isen bara låg i fredagsgroggen. Men vintern kom ju, som du vet, och med den isen. Visst har fiske varit möjlig de senaste två veckorna, men jag har faktiskt sparat mig inför morgondagens salta urladdning. Havsöringspremiären som kommer med april månad här på västkusten är något väldigt speciellt, flera månader av förberedelser och uppbyggd längtan. Och sen är den ju startskottet för en ny, oviss och spännande säsong.

För mig är april havsöringsmånad, därefter tar stilla och strömmande sötvattensfiske över. Men i år har jag tänkt att satsa lite extra på havsöringen, då det nu är väldigt lättillgängligt för mig med tanke på att vi nu bor väldigt nära havet. Promenadavstånd till stridbar öring är en oerhörd lyx som jag måste utnyttja! Så jag ser också fram emot att fiska en del skymnings- och gryningsfiske under de varmare månaderna, och till hösten så klart.

Nu är jag, hur som helst, förberedd till tänderna! Vadarutrustning och skalplagg är framtagna, relaterade flugaskar är fyllda, termosen är diskad, en ny tafs och tafsspets är påspolad rullen och spötuben står redo vid ytterdörren. Väderprognosen verkar lovande, klart och ganska kallt och lite vind på förmiddagen och lite mer på eftermiddagen. De känslor och den längtan som nu finns i kroppen är svår att beskriva för utomstående, men för dig som läser detta så vet du precis vad jag menar. Ha en bra säsong och hoppas vi syns vid kusten, sjöarna och åarna.

5 reaktioner till “Ready An’ Willing – förberedelserna är klara”

 1. Själv är jag också redo!men i dag ser dett illa ut ! snö!
  Håven som du har(ghostnet)beställde jag fr Elge….fick den aldrig.väntade läänge!!!
  Beställde en annan Från Taimen…i går(redan på väg)
  Det vart en Brodin!898 kr bra pris..
  Skitfiske på dig!!!

  1. Härligt att höra Hans! Det var ett bra pris på en Brodin håv, hoppas du blir lika nöjd med håven som jag är. Jag köpte min från Flyfishingmasters nere i Skåne, det är en Rodwalker. Men den är ju en kopia på Brodin.

 2. Visst är det en fantastisk lyx vi har som har detta fantastiska fiske utanför knuten. Sträckan på bilden ser härligt öringaktig ut. Själv har jag en liten vik ute på en ö som ropar på mig imorgon. Ja den nästan lovar att leverera. Men det är klart , den har narrats förr. Såklart du skall satsa på kvälls/natt fiske nu när du bor nära. En magisk känsla när man hör tunga vak omkring sig i sommarnatten och man vet att nu börjar helvetet! Helvetet? Ja dom kan ju bli så vansinnigt selektiva när sommarmasken svärmar! Men att sitta i ljummen sommarnatt och få vara en liten del av detta är som sagt magiskt! Skitfiske i morgon och under den kommande säsongen. 🙂

  1. Absolut! Sommarfiske efter HÖ har jag aldrig provat. Vi får sammanstråla framöver och försöka hitta öringen tillsammans? Jag fiskar här hemma i Åsa imorgon – från Näsbokrok i norr till Åsa Camping i söder, jag tror på det! Kan vattentemperaturen ligga runt 5 grader? Spännande!

 3. 4 grader ute på Nidingen enl Sjöräddningssällskapet så ett par grader till borde vi väl ha här in vid kusten. Klart vi tar oss ett fiske tillsammans fram på säsongen! Själv börjar jag nog ute i Klosterfjorden för att sen dra mig hemåt och viken nämd här ovan. Ha en skön dag!

Kommentera