Linor, spön och rullar i all ära, något som är minst lika viktigt och samtidigt lika personligt när det kommer till tycke och smak är tafsar. Och nu finns det ett suveränt svenskt alternativ om du gillar eller är nyfiken på Furled Leaders.

Vad är då en Furled Leader? Jo det är en taperad tafs där man använder trådar av hög kvalitet istället för nylon eller fluorocarbon som man tvinnar ihop till en enhet. Jag har tidigare skrivit om att jag gillar att fiska med den här varianten av tafsar, jag fiskar inte uteslutande med tvinnade tafsar, men har dem alltid med som ett alternativ. Fördelen med de här tafsarna är att de är hållbara, de har oftast en färdig öggla samt en färdigmonterad tafsring direkt ur paketet för att underlätta för dig vid vattnet, de har inget minne, de presenterar flugorna helt suveränt och om du impregnerar dem så flyter de perfekt.

De bästa tvinnade tafsarna jag sett och fiskat med är dom som jag köpt från Phil och FlytyingBoutique.com men nu har jag lyckats lägga vantarna på ett svenskt alternativ. De svenska tafsarna produceras i Sverige av en mycket trevlig kille som heter Christian Duesgård och finns till försäljning på hans nyöppnade webbsida Furled By Hand. Då vintern kom i vägen har jag ännu inte fått tillfälle att testa Christians tafsar vid ett vatten, men det räcker med att titta på hantverket, tafsens tapering och trådarnas kvalitet för att se att hans tafsar är minst lika bra och välproducerade som de jag sett hittills.

Så om du är nyfiken på att testa något nytt eller uppdatera de tvinnade tafsar du redan äger med nya varianter så kan jag verkligen varmt rekommendera de från Furled By Hand. Det finns lite olika varianter och färger att välja på samt att Christian gärna ”tvinnar” tafsar enligt dina önskemål om t ex. färg, längd etc och du betalar enkelt via PayPal på hans sida.