Jag lämnar nu ett par turbulenta veckor bakom mig och ser fram emot säsongen 2012.

Vi är nu inflyttade och klara i vårt nya boende, vi har lämnat storstaden bakom oss och ser nu fram emot hitta vardagen igen.

I lördags var jag nere vid havet och provsvingade mina nya spön och linkombinationer inför kommande säsong, och det kändes alldeles förträffligt! Jag har fallit för alla goda vitsord om TFO BVK och köpt mig en #5 och en #6. Det är ett snabbt spö, vilket jag vet min sving passar utmärkt för. Spöet är otroligt lätt och det känns verkligen som man håller ett spö i 5000-kronorsklassen när det ligger i handen. Så känslan är att jag fick två spön till priset av ett! Spöet i klass 6 kastar jag med en Guideline Pounch Pro lina, en kombination jag läst mycket gott om. Och förhandstipsen besannades verkligen, vilken kastkanon! En perfekt kombination för blåsiga dagar och/eller stora flugor. Och spöet i klass 5 kastar jag med en RIO Grand, en lina avsedd för moderna snabba spön och även den kombinationen känns 100% – den kombinationen kommer jag använda som allround vid sjöfiske eller större å. Om du är intresserad av dessa spön rekommenderar jag Mistpool för bra pris, service och leveranstid.

Jag har också i dagarna färdigställt min nya flugbindarhörna, bordet är monterat och städet står redo. Igår kväll satte jag mig för första gången på ett par veckor vid städet, och som vanligt när man inte bundit på ett tag känns det väldigt ovant de första flugorna. Jag har börjat med att laborera med en enkel och lagom realistisk nattslända bestående av CDC och foam, även vingarna är av ett foammaterial som jag tror på. Men mer om detta om några dagar.

Då vi nu bor en bit från stan kommer jag sätta i system att försöka arbeta hemifrån en dag i veckan, idag var en sådan dag. Kaffet är godare hemma, men visst saknar man sina kollegor. På lunchrasten pälsade jag på mig och tog en rask promenad i solskenet ner till havet, ljuvligt att ha naturen och havet bara några minuters gångväg från hemmet. Jag kunde nästan känna havsöringen där ute i det kalla vattnet, men det är snart april igen och jag ser mycket fram emot att fiska av vikarna här hemma på min nya hemmaplan.

Jag vill även passa på att tipsa alla frälsta om en ny butik som slår upp portarna i början av maj. Bakom rörelsen står välkända flugfiskeprofiler med stor erfarenhet av branschen. Den fysiska butiken (Kungsbacka) och webbutiken öppnar den 3:e mars med pompa och ståt och filmfestival, butiken kommer att heta Pro Fly, läs mer här innan profly.se öppnar officiellt. Lycka till Jon och Martin!