Man kan göra samma sak väldigt enkelt eller så kan man göra det något mer avancerat, här är det något mer avancerade alternativet av dagsländor i dunstadiet.

Om någon vecka går flyttlasset från en lägenhet centralt i Göteborg till ett hus i ett mindre samhälle söder om stan. Vi packar för fullt hemma, monterar ner lampor, tavlor och framför allt rensar ut en massa prylar av överflöd som man samlat på sig under åren. Det sista jag nu har att montera ner och packa ihop är min flugbindarhörna. Under flyttstöket har jag ändå haft några kvalitetstimmar i ”hörnan” och resultatet är de duns jag presenterar i det här inlägget.

Inspirationen till det här mönstret har jag återigen fått från amerikanen Shane Stalcup, som jag nämnt i flertalet inlägg tidigare, dock har jag ”tweakat” den lite. Jag har använt min favoritkrok för torrflugor, speciellt torra dagsländor, TMC 101 i storlekarna 14 och 16. Vingarna är av Medallion Sheeting vars fördelar är att de är realistiska och samtidigt hållbara och mjuka vilket också är en fördel för din tafs och presentationer. Kroppen på flugan är av fin torrflugedubbing och sen har jag ”ribbat” med Hends Body Quill i lämplig färg, en materialblandning som jag tidigare använt på mina Klinkhamers. De dubbingfärger jag har valt att binda det här mönstret på är Sulphur Orange, Olive, Mahogony och Adams Grey. Stjärtspröten är syntetiska Mayfly Tails i lite olika nyanser, jag har bundit in fyra stycken och sen splittat dom i två par.

Vingarna binds in längst framme mot krokögat med en ”8:a” på samma sätt som man binder in en spentvinge och viks sen upp och binds in i hacklet med några trådvarv. Det positionerar vingen på rätt ställe samt skapar automatiskt också ett litet huvud på flugan. Smart! Även det här mönstret är nytt i min flugask inför kommande säsong och det ska bli mycket spännande att testkasta det i vattnet. Jag har testkastat i badkaret och mönstret verkar väldigt lovande. Med att ”testkasta i badkaret” menar jag att jag kastar in flugan i väggen och låter den studsa ned och landa i badkaret. Flugan landade rätt 8 gånger av 10 och det är helt godkänt enligt mig.

Nu till helgen ska jag packa ihop min flugbindarhörna och ska då samtidigt passa på att sortera lite bland prylarna. Igår fick jag även ett spännande vingmaterial som kallas River Wing som är ett foambaserat material jag tänkt använda och experimentera lite med som vingmaterial till främst nattsländor, men mer om detta lite senare …