Det är bråda dagar just nu och fokus i livet ligger just nu på annat.

Om en dryg månad flyttar vi i familjen vårt bohag från storstaden till ett mindre samhälle söderut, det ska bli väldigt skönt att lämna storstaden för lite lugn och ro. En bonus är givetvis att vårt hus ligger ganska nära havet och dess möjligheter till rekreation och givetvis det spännande fisket efter havsöring. Det skall dock bli lite nervöst att bli husägare med allt det innebär, men det ska nog ordna sig det också.

Så det är ju inte konstigt att fokus i livet just nu inte ligger på flugfisket eller flugbindningen. Jag har de senaste veckorna varit fullt sysselsatt med att börja sälja av min STORA skivsamling på Tradera. Jag har inte tid att rå om den längre och inte tid att lyssna på den heller och pengarna jag får för skivorna inklusive flertalet rariteter kommer att täcka kostnader för pantbrev och lagfart. Vinylskivorna är snart allihop sålda och på tur står CD-skivorna och jag tror att intäkten när jag är klar kommer spränga 50.000 kronors vallen. Inte illa!

Jag vill dock passa på att flika in med ett tips som jag fick från min kompis Richard, krokdispenser från Wapsi. Dubbingdispensers är ju vi som binder flugor vana vid, men en dispenser med krokar är ju något nytt. Krokarna är från amerikanska Wapsi och heter Lightning Strike och om du som jag gillar Tiemcos krokar kommer du känna igen modellerna på krokarna. Det finns sex stycken olika dispensers och krokarna kommer alltså med välkända ”böjelser” som t ex. TMC 100, TMC 101, TMC 200R. Kul idé! Under hösten har jag köpt på mig de krokar som jag använder mest vilka är TMC 101, TMC 200R och TMC 2487 – men när de tar slut ska jag faktiskt prova de här krokarna.

Och jag har faktiskt hunnit binda lite flugor också den senaste veckan. Mellan flyttstädning och röjning och paketering av mängder av skivor som skeppats till alla delar av landet och ute i Europa så har jag hittat lite kvalitetstid vid städet sent om kvällarna. Den fluga jag håller på att binda nu är en relativt enkel bevingad kläckare med Z-Lon som shuck och ben som jag tror på. Jag har hittills hunnit binda den i gult, grått, tan och oliv, jag har den mörkbruna varianten kvar. Återkommer med mer info om detta i kommande vecka.